SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla

Novosti online

30. 05. 2024. u 15:00

SLATKI greh je brz, lak i jednostavan kolač, koji najlepše trenutke čini izuzetnim.

СЛАТКИ ГРЕХ: Нема кремастијег и укуснијег колача, а спрема се очас посла

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje od 300 g turskog keksa
  • 200 gr čokolade
  • 6 kašika ulja
  • 8 kašika mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile koji se ne kuvaju
  • 500 ml mleka
  • 200 gr kisele pavlake
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Čokoladu otopiti sa uljem i mlekom na pari ili u mikrotalasnoj. Obavezno je mleko, ako je veći procenat kakaa u čokoladi slobodno dodajte još 2 kašike mleka, jer kada se kolač stegne čokolada mora da ostane mekana kako bi se kolač lako sekao.

Ostaviti čokoladu da se hladi dok umutimo ostale sastojke.

Umutiti puding sa mlekom, dodati pavlaku pa umutiti i na kraju dodati slatku pavlaku, pa sve dobro izraditi mikserom.

Keks podeliti na 3 dela pa prvi deo poslagati u pleh 30 x 20 cm ili u kalup.

Nije potrebno da se umače  u mleko jer je tanak i povući će vlažnost od filova.

Preko keksa staviti četvrtinu fila od pudinga, poravnati, pa staviti pola mere čokolade, pa i nju poravnati.

Staviti u frižider ili kratko u friz da se čokolada stegne. Na čokoladu staviti opet četvrtinu fila. Keks, fil, čokolada, fil, keks.

Dekoracija po izboru. Dobro ohladiti i poslužiti.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKCIJA ZA KLIMU I ZELENA AGENDA: Ključni pravci za zaštitu životne sredine