GABON TORTA: Najlepša torta sa čokoladom i lešnicima
Gabon torta predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje intenzivnih čokoladnih ukusa. Ova bogata, kremasta torta, svojim slojevima i teksturom obećava intezitet i senzualnost ukusa.
Sastojci:
Za fil:
- 15 žumanaca
- 350 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 300 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
Za kore:
- 15 belanaca
- 300 g šećera
- 300 g pečenih pa samlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
- 3 kašike fila koji ste napravili
Priprema:
Za fil umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa tu smesu kuvajte na pari dok se ne zgusne.
Dobijeni krem ohladite i pomešajte s umućenim puterom.
Za jednu koru umutite 5 belanaca u čvrst sneg.
Dodajte 100 g šećera i mutite mikserom.
Lagano umešajte 100 g lešnika, 1 kašiku brašna i 1 kašiku pripremljenog fila.
Smesu za koru pecite u okruglom kalupu od 24 cm, 18 minuta na 180°S. Isti postupak primenite za još dve kore, dakle imaćete ukupno tri.
Ređajte koru pa fil dok ne utrošite sav materijal, a završite filom.
Stavite da se ohladi i na kraju ukrasite po želji šlagom, čokoladom ili čokoladnim ganašom.
Iako na prvi pogled ne deluje kremasto, Gabon torta oduševljava svojom sočnošću i bogatim ukusom. Savršena je za one koji cene gustu i punu teksturu svakog zalogaja. Prijatno.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČOKO-MOKO TORTA SA GOTOVIM KORAMA: Recept za kremastu poslasticu bogatog ukusa
08. 05. 2024. u 12:03
KRALjICA ČOKOLADE: Nugat torta, najbolja torta koju ste ikad probali
28. 04. 2024. u 15:00
VUČIĆ UPUTIO NAJHRABRIJE PITANjE LIDERIMA 46 ZEMALjA: Da li vam je uvek bio važniji formalni birokratski pristup ili suština?!
PREDSEDNIK Vučić u svom govoru na samitu Evropske političke zajednice u Budimpešti postavio je hrabro pitanje pred 46 evropskih lidera.
07. 11. 2024. u 16:03
NAJJAČA SILA EVROPE NA UDARU: Tramp već zapretio - "Platićete visoku cenu!"
DONALD Tramp izjavio je prošle nedelje kako će Evropska unija morati da plati "visoku cenu" jer nije kupovala dovoljno američkih izvoznih proizvoda. Deo evropskih ekonomista i bankara upozorava kako bi pobeda Donalda Trampa mogla izazvati trgovinski rat koji bi zatim "gurnuo ekonomiju evrozone iz sporog rasta u potpunu recesiju".
06. 11. 2024. u 20:03 >> 20:04
NA VENČANjU SAM BILA NAJTUŽNIJA ŽENA: Ivana je otkrila neverovatne tajne porodice Tramp
U SVOJOJ knjizi "Raising Trump", Ivana Tramp, prva supruga Donalda Trampa, podelila je fascinantne priče o porodici Tramp koje će vas zasigurno iznenaditi – jer kada Ivana odluči da ispriča sve, ona zaista ispriča sve.
07. 11. 2024. u 13:21
Komentari (0)