MONTE KOCKE: Kremastiji kolač niste probali, a ukus je izvanredan
Monte kocke je poslastica koja obara sa nogu i najveće sladokusce. Sjajan je desert za sve vaše posebne prilike, ali i za porodična okupljanja.
Sastojci za koru:
- 4 jaja
- 4 kašike brašna
- 4 kašike tople vode
- 4 kašike šećera
- 2 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml čokoladnog mleka za zalivanje kore
Sastojci za beli fil:
- 1 l mleka
- 6 kašika šećera
- 8 kašika gustina
- 200 g maslaca
Sastojci za taman fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
- 200 g evrokrema
Priprema kora:
Razdvojite žumance od belanceta pa umutite posebno belance sa prstohvatom soli. U žumance dodajte šećer pa mutite penasto, zatim vodu, pa onda brašno i kakao sa praškom za pecivo. Kada sve to umutite, dodajte smesi umućene belance.
Pecite na 200 stepeni oko pola sata, sami prosudite kada je biskvit pečen.
Blago prohlađen biskvit zalijte sa 100 ml mlakog čokoladnog mleka.
Priprema belog fila:
Skuvajte mleko pa dodajte šećer i gustin. Kada smesa provri i zgusne se, pustite da se ohladi pa onda dodajte maslac.
Priprema tamnog fila:
Zagrejte slatku pavlaku u šerpici i taman kada bude spremna da proključa sklonite je sa ringle pa dodajte čokoladu za kuvanje. Kada se rastopi dodajte i eurokrem. Dobro izmešajte pa pustite da se prohladi.
Ređajte kolač tako što ćete prvo da stavite koru, pa beli fil, pa tamni fil.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MEDENO SRCE SA VIŠNjAMA: Čarobna kombinacija čokolade i višnje
06. 05. 2024. u 15:00
KINDER PINGVIN KOLAČ: Ukusniji od kupovnog, a deca će biti oduševljena ukusom
27. 04. 2024. u 17:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)