TORTA JAPANSKI VETAR: Poslastica kojoj se uvek rado vraćamo

Novosti online

03. 05. 2024. u 15:00

Kremasta, bogata i neprolazna poslastica.

ТОРТА ЈАПАНСКИ ВЕТАР: Посластица којој се увек радо враћамо

Foto printscreen Youtube

Sastojci za fil:

  • 10 žumanaca
  • 700 ml mleka
  • 7 punih kašika mlekog brašna
  • 10 kašika šećera
  • 200 gr maslaca
  • 200 gr oraha
  • 300 ml slatke pavlake

Sastojci za kore:

  • 10 belanaca
  • 400 gr kristal šećera
  • 1 kašika sirćeta

Priprema:

Pomešati žumanca, šećer i brašno pa im dodati malo hladnog mleka, odokativno, oko 200 ml. Ostatak mleka staviti na vatru da provri.

Kada mleko provri zakuvati razmućena žumanca i na srednjoj vatri mešati dok se ne zgusne.

Skuvan fil prekriti kesom, folijom ili nečim sličnim i ostaviti da se ohladi.

Maslac sobne temperature dodati ohlađenom filu pa sve zajedno umutiti.

Ako dodajete margarin prvo ga umutiti pa tek onda njemu dodavati krem.

Zatim dodati mlevene ili blendirane orahe i sve opet sjediniti.

Ulupati posebno slatku pavlaku.

Na prvu koru naneti pola fila sa orasima, pa preko pola slatke pavlake.

Ponoviti postupak kora, fila I, fila II još jednom.

Dekorisati tortu po želji i ostaviti da se dobro ohladi nekoliko sati.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKCIJA ZA KLIMU I ZELENA AGENDA: Ključni pravci za zaštitu životne sredine