RUSKA PITA S PEKMEZOM: Za pola sata gotov slatkiš

Andrijana Nešić

17. 04. 2024. u 18:34

Ovo nam je jedna od dražih pita, a kombinacija oraha i pekmeza je uvek top.

РУСКА ПИТА С ПЕКМЕЗОМ: За пола сата готов слаткиш

Foto: Shutterstock

Testo

6 žumanaca
100 g šećera
150 g maslaca
150 g oštrog brašna
pola kesice praška za pecivo

Fil

6 belenaca
150 g šećera u prahu
150 g mljevenih oraha
150 g pekmeza

Priprema

Testo

Sve sastojke izmiksajte pa rasporedite u posudu za pečenje koju ste nauljili i pobrašnili. Pecite u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni 10 do 12 minuta.

Fil

Napravite sneg od belanaca, pa dodajte šećer. Izmutite da nestanu kristalići. Dodajte mlevene orahe.

Premažite napola ispečeni biskvit kremom od oraha, pa kašikom stavljajte malo po malo pekmeza svuda po smesi.

Ispecite do kraja

Pecite sve zajedno još 15 do 20 minuta. Pazite da površina ne dobije prejaku boju. Ohladite pa isecite.

Napomena: Možete izbaciti pekmez, ili pak premazati polupečeno testo pekmezom, pa po tome rasporediti krem od oraha.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZRAEL JE ZATEČEN: Delije uradile nešto što je malo ko očekivao