TORTA PTIČJE MLEKO: Kada je jednom probate, pravićete je stalno
Sprema se lako i prilično brzo.
Sastojci:
- Za koru:
- 3 jaja,
- 125 g brašna,
- 125 g šećera,
- 50 g kakaa,
- 8 g praška za pecivo,
- 30 g rastopljenog putera + 20 ml karamel sirupa.
- Za krem:
- 5 belanaca,
- 300 g šećera u prahu,
- 15 g želatina + 20 g kakaa.
- Za glazuru:
- 100 g čokolade,
- 70 g putera.
Priprema: Jaja i šećer umutiti, dodati otopljen puter, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve dobro sjediniti mikserom. Sipati u pleh prečnika 20 cm sa obručem, poravnati i peći 25 minuta na 180 stepeni. Izvaditi na dasku, premazati karamel sosom, pa vratiti obruč sa pleha.
Umutiti belanca sa šećerom u prahu, dodati razmućen želatin pa preliti polovinu smese preko kore, a u drugu polovinu dodati 20 g kakaa i umutiti. Sipati preko belog fila i promešati kašikom lagano da se prošaraju filovi. Poravnati pa staviti u frižider na dva sata.
Otopiti čokoladu s puterom pa preliti preko ohlađene torte i vratiti u frižider na 30 minuta. Uživajte!
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NjENO VISOČANSTVO TORTA BELA KRALjICA: Najlepša poslastica na svetu
22. 03. 2024. u 10:36
BRZA TORTA NAPOLITANKA: Sprema se za tili čas, jednostavna i ukusna
10. 04. 2024. u 07:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SUSRET MERKELOVE I TRAMPA Pitao je za Putina, a papa joj rekao: "Savijaj, savijaj, savijaj - ali osiguraj da ne pukne"
DOBAR deo odlomaka se odnosi na sastanak koji je imala sa Trampom u Beloj kući u martu 2017.
21. 11. 2024. u 17:17
Komentari (0)