LEDENA ŠTRAUS TORTA: Idealna poslastica kada želite da se zasladite

Novosti online

09. 04. 2024. u 12:00

Probajte da napravite, u fil možete staviti čokolade ili orašaste plodove koje volite.

ЛЕДЕНА ШТРАУС ТОРТА: Идеална посластица када желите да се засладите

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti

Sastojci:

  • 700 ml mleka
  •  9 kašika šećera
  • 3 kašike gustina
  • 300 g krem šlaga sa ukusom vanile
  • po potrebi kisela voda za mućenje šlaga
  • 70 g mlevene plazme
  • 50 g rendane bele čokolade
  • 70 g rendane mlečne čokolade
  • 60 g pečenih mlevenih badema
  • 50 g nutele ili krema po izboru
  • Za dekoraciju:
  • 2 štangle rendane kinder čokolade                                                                                                                                                                                                                                               

Priprema:

U malo mleka razmutiti gustin. Ostatku mleka dodati šećer i staviti na tihoj temperaturi da se zagreva. Kada krene da struji mleko, usuti gustin i zakuvati fil. Gustin obložiti prozirnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi. Zatim prebaciti u frižider na jedan sat. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice.

Umućenom šlagu dodati skuvani i ohlađen gustin i još jednom umutiti mikserom. Smesu podeliti na tri dela. Prvom delu dodati nutelu ili eurokrem. Drugom delu dodati mlevenu plazmu i rendanu belu čokoladu. Trećem delu dodati rendanu mlečnu čokoladu i mlevene bademe. Svaki fil izmešati. 

Kalup obložiti prozirnom folijom i sipati prvi fil (nutela ili krem), zatim drugi deo fila (mlevena plazma i bela čokolada), zatim sipati treći fil (rendana mlečna čokolada i bademi). Po vašem izboru možete i drugačije rasporediti filove. Kalup odložiti na 4 sata u zamrzivač da se lepo stegne.

Izvaditi kolač iz kalupa, skinuti foliju i staviti na tacnu, dekorisati rendanom kinder čokoladom. Čuvati u zamrzivaču. Seći na parčad i poslužiti.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

DA LI ĆE NOVAK VIKATI NA ENDIJA: Bivša britanska teniserka o saradnji Đokovića i Marija