POSLUŽITE GA UZ ŠOLJICU KAFE ILI ČAJA, ODUŠEVIĆE VAS KOLIKO JE PREDOBAR: Lenji kolač s čokoladom, topi se u ustima
KADA ga jednom napravite postaće vam omiljeni desert koji ćete često praviti.
Sastojci:
* 4 jajeta
* 1 čaša šećera
* 3/4 čaše ulja
* 1 grčki jogurt (180 g)
* 2 čaše mekog brašna (do vrha)
* 1 puding od vanile
* 1 prašak za pecivo
* 200 gr čokolade (mlečne ili za kuvanje)
* šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Dobro izmiksajte jaja i šećer dok se masa ne udvostruči. Dodajte ulje, jogurt, brašno, prašak od pudinga i prašak za pecivo, pa kratko izmiksajte na maloj brzini, samo da se sastojci sjedine. Iseckajte čokoladu na veće komadiće, pa je ubacite i samo promešajte kašikom.
2. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i ravnomerno je rasporedite.
3. Pecite 40 minuta na 170 stepeni na donjoj polici rerne (nakon oko 35 minuta, kada kolač odozgo dobije smeđu boju, gotov je).
4. Kad se ohladi, pospite ga šećerom u prahu i poslužite.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)