POSLUŽITE GA UZ ŠOLJICU KAFE ILI ČAJA, ODUŠEVIĆE VAS KOLIKO JE PREDOBAR: Lenji kolač s čokoladom, topi se u ustima

Novosti online

17. 03. 2024. u 17:00

KADA ga jednom napravite postaće vam omiljeni desert koji ćete često praviti.

ПОСЛУЖИТЕ ГА УЗ ШОЉИЦУ КАФЕ ИЛИ ЧАЈА, ОДУШЕВИЋЕ ВАС КОЛИКО ЈЕ ПРЕДОБАР: Лењи колач с чоколадом, топи се у устима

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 4 jajeta
* 1 čaša šećera
* 3/4 čaše ulja
* 1 grčki jogurt (180 g)
* 2 čaše mekog brašna (do vrha)
* 1 puding od vanile
* 1 prašak za pecivo
* 200 gr čokolade (mlečne ili za kuvanje)
* šećer u prahu (za posipanje)

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Dobro izmiksajte jaja i šećer dok se masa ne udvostruči. Dodajte ulje, jogurt, brašno, prašak od pudinga i prašak za pecivo, pa kratko izmiksajte na maloj brzini, samo da se sastojci sjedine. Iseckajte čokoladu na veće komadiće, pa je ubacite i samo promešajte kašikom.

2. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i ravnomerno je rasporedite.

3. Pecite 40 minuta na 170 stepeni na donjoj polici rerne (nakon oko 35 minuta, kada kolač odozgo dobije smeđu boju, gotov je).

4. Kad se ohladi, pospite ga šećerom u prahu i poslužite.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM NAIVAN I GLUP, NIKADA NEĆU KLEKNUTI NA KOLENA! Fudbaler odbio da ispoštuje minut tišine i oduševio pola sveta!