APSOLUTNI HIT: Sitni kolači sa plazmom i belom čokoladom

Novosti online

11. 03. 2024. u 19:00

NAPRAVITE sitne kolače sa plazmom i belom čokoladom od kojih će mirisati cela kuća.

АПСОЛУТНИ ХИТ: Ситни колачи са плазмом и белом чоколадом

Foto Shutterstock

Napravite sitne kolače sa plazmom i belom čokoladom kojima nijedan gost neće moći da odoli. 

Sastojci:

* 200 gr mlevene plazme
* 75 gr badema 
* 20 gr pečenog susama
* 2 kašišičice mlevenog anisa 
* 3/4 kašičice cimeta
* 1/4 kašičice soli
* 50 gr meda 
* 125 gr maskarpone sira ili krem sira
* 1 kašika ružine vode

 Za glazuru: 

* 200 gr bele čokolade

* 1 kašika ulja

Recept za sitne kolače sa plazmom i belom čokoladom:

 Korak 1: 

Napravite smesu

U posudi pomešajte mlevenu plazmu sa prepečenim susamom, mlevenim bademom i dodajte začine. Zatim promešajte, pa dodajte med, maskarpone sir i ružinu vodu. Sve dobro sjedinite.

 Korak 2: 

Oblikujte kolače

Uzmite malo smese i oblikujte kolače. Možete da napravite loptice ili valjak, pa ređajte na pleh. Stavite u zamrzivač da se smesa stegne.


 Korak 3: 

Napravite glazuru

Istopite belu čokoladu sa uljem, pa umočite svaki kolač u nju. Zatim opet ređajte na pleh obložen pek papirom i stavite u frižider da se smesa stegne.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu