"EUFORIJA" SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM: Recept za neodoljivi kolač koji oduzima dah

Novosti online

01. 03. 2024. u 15:00

MAK je popularan sastojak u svetu poslastičarstva, posebno kada je u pitanju pravljenje kolača.

ЕУФОРИЈА СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах

Foto Shutterstock

U kombinaciji sa belom čokoladom ovaj recept će vam svaki sledeći put biti na umu kada vam se jede nešto slatko a domaće.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 100 g brašna
  • 100 g griza
  • 200 g mlevenog maka
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 50 g suvog grožđa
  • malo ruma
  • 100 g bele čokolade

Priprema:

Izmešati brašno, griz, prašak za pecivo i mak. Umutiti jaja sa šećerom, dodati suve sastojke, zatim ulje, jogurt, i sve dobro izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati smesu i peći na 190 stepeni oko 45 minuta. Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 2 kašike ulja, izmešati i preliti kolač. Ostaviti da se dobro ohladi i seći.

(Superžena92)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu