DŽEMKO: Preukusan kolač koji se lako pravi

Bojana Jovanović

19. 08. 2024. u 14:08

Idealna brza poslastica

ЏЕМКО: Преукусан колач који се лако прави

Foto Shutterstock

Potrebno je za kolač:

  • 100 g šećera
  • 60 g šećera u prahu
  • 125 ml ulja
  • 60-100 g džema od borovnice
  • 90 g oštrog brašna
  • 90 g glatkog brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • kašičica sode bikarbone
  • kašičica vanilin šećera
  • 45 g kakaoa
  • 200 ml jogurta
  • 40 ml mleka

Za glazuru:

  • 25 g maslaca
  • 50 g čokolade
  • 3 kašike slatke pavlake

Sjedinite obe vrste šećera, ulje i džem. U drugoj činiji pomešajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao. U smesu od brašna umešajte smesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste prethodno sjedinili sa mlekom.

Sve dobro promešajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (dimenzija 26×12 cm). Kolač pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 40 minuta.

Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i slatku pavlaku, pa ovom glazurom prelijte kolač, dok je još vruć.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELI LOPTE KAO NA TACNI: Dušan Tadić pokazao koja je klasa (VIDEO)