PROBAJTE DA ODOLITE OVOM KREMASTOM SAVRŠENSTVU: Kapkejk - Sočni zalogaj pun čokolade
KREMASTI, sočni, tope se u ustima. Evo kako da jednostavno napravite kapkejp - kremasto savršenstvo bogato čodoladom.
Potrebno je:
- 90 g kakaoa
- 170 ml vruće vode
- 375 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- kašičica sode bikarbone
- kašičica soli
- 250 g maslaca
- 350 g šećera
- 4 jajeta
- 200 ml pavlake
Za krem:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g crne čokolade (sa najmanje 70 odsto kakaoa)
Priprema
Pomešajte kakao i vodu. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Maslac i šećer stavite na paru dok se sav maslac ne otopi. Kada dobijete homogenu smesu skinite s pare i mešajte mikserom dok se ne ohladi. Tek kad se ohladi (nakon 5-6 minuta) dodajte jedno po jedno jaje.
Zatim dospite mešavinu vode i kakaoa i dobro izmešajte. Polagano dodavajte suve sastojke, i na kraju kiselu pavlaku. Smesom punite kalupe za mafine, ali najviše do 3/4 visine.
Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 20 minuta, pa ih ostavite da se potpuno ohlade. Krem pripremajte na sledeći način: zagrejte slatku pavlaku, ali tako da ne provri. U posebnoj posudi izlomite čokoladu, dodajte joj zagrejanu slatku pavlaku i mešajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se dobro ohladi u frižideru, preko noći. Na hladne kapkejkove priborom za ukrašavanje nanesite krem i poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
(MAPA) PUTIN VEĆ NACRTAO NOVU METU U DONjECKU: Pada ključni ukrajinski grad, Rusi napreduju u Torecku - muke za Kijev tek dolaze
RUSKE trupe napredovale su u Torecku, ključnom logističkom čvorištu Ukrajine i glavnoj taktičkoj meti Moskve u regionu Donjecka, prema ukrajinskom kanalu "Dip stejt".
15. 10. 2024. u 19:38
VOZAČ AUTOBUSA PRETUKAO TINEJDžERA: Maloletnik nije imao novca da plati kartu
U RUSKOM gradu Ramenskoje, vozač autobusa je pretukao tinejdžera koji nije platio kartu.
13. 10. 2024. u 14:46
ŠTA SE DESILO NEPOSREDNO PRED SMRT ZUKORLIĆA: Progovorio otac pokojnog muftije - videli se četiri sata pre: "Meni suze idu, a ona..."
OTAC pokojnog narodnog poslanika u Skupštini Srbije i muftije Muamera Zukorlića, hadži Mehdija Zukorlić, ispričao je do sada nepoznate detalje iz života svoga sina.
17. 10. 2024. u 18:29
Komentari (0)