OBOŽAVAĆETE JE, POSEBNO AKO STE NA DIJETI: Čokoladnu tortu bez šećera, kapi ulja i brašna

Novosti online

02. 03. 2024. u 09:00

ČOKOLADNA torta od pravi se bez šećera, ulja i bez brašna.

ОБОЖАВАЋЕТЕ ЈЕ, ПОСЕБНО АКО СТЕ НА ДИЈЕТИ: Чоколадну торту без шећера, капи уља и брашна

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 2 šolje urmi, bez koštica
* 6 kašika kakao praha
* 2 kašičice praška za pecivo
 1/4 kašičice soli
* 3 jajeta

 Za čokoladnu glazuru: 

* 3 kašike kokosovog ulja
* 6 kašika kakao praha
* 3 kašike meda

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 C. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje.

Dodajte urme u mikser i mešajte dok se ne formira pasta. Zatim dodajte kakao i mutite mikserom dok se ne sjedine i ne formira se lopta.

Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i jaja. Mutite mikserom ponovo dok ne postane glatko – oko 1 minut.

Prebacite testo u tepsiju i ravnomerno poravnajte vrh. Pecite 30–35 minuta – nemojte preterati. Ostavite da se ohladi u tepsiji 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CRNOGORCI KIPTE OD BESA ZBOG SKANDALA NA CRNOGORSKOJ TELEVIZIJI: U sopstvenu državu ne možemo da čujemo himnu!