SNIKERS BAJADERA: Već možete zamisliti ukus koji se ne zaboravlja

Novosti online

23. 02. 2024. u 15:00

PROBAJTE, nećete joj odoleti.

СНИКЕРС БАЈАДЕРА: Већ можете замислити укус који се не заборавља

Foto Shutterstock

Sastojci:

* šećer, 150 g
* voda, 100 ml
* vanilin šećer, 2 kesice
* margarin, 125 g
* čokolada za kuvanje, 100 g
* mleveni keks, 200 g
* neslani kikiriki, 150 g

 Za glazuru:  

* čokolada za kuvanje, 100 g
* ulje, 2 kašike

 Za posipanje:   

* neslani kikiriki, 50 g

Priprema:

- U šerpu usuti šećer, dodati vanilin šećer, sipati vodu, izmešati i staviti na vatru.

Kada provri dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi, pa skloniti šerpu sa vatre. Dodati čokoladu za kuvanje i mešati varjačom dok se čokolada ne otopi. Umešati mleveni keks, seckani kikiriki i izmešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu rasporediti u uljem podmazan pleh.

 Za glazuru: 

Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari, pa naneti preko smese u plehu. Posuti seckanim kikirikijem i ostaviti da se kolač ohladi i stegne. Bajaderu seći na štanglice, pa poslužiti.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti