TAKO SE BRZO PRAVI, A UKUS JE ČISTA FANTAZIJA: Rolat sa bananama je apsolutni hit

Novosti online

13. 02. 2024. u 08:00

JEDNOSTAVAN kolač koji se lako pravi, a toliko je ukusan da mu niko neće odoleti.

ТАКО СЕ БРЗО ПРАВИ, А УКУС ЈЕ ЧИСТА ФАНТАЗИЈА: Ролат са бананама је апсолутни хит

Foto Printscreen/youtube

Sastojci:

* 6 jaja
* 6 kašika šećera
* 6 kašika brašna
* 3 kašike ulja

 Fil: 

* 1 l mleka
* 10 kašika šećera
* 2 pudinga od vanile
* 150 g maslaca/putera/margarina
* 200 g plazma keksa mlevenog
* 3-4 banane

 Za dekoraciju: 

* šlag ili rendana čokolada

Priprema:

Umutite belance, pa dodajte šećer. Kada umutite u šam, dodajte žumanca, a potom brašno i prašak za pecivo, a onda i malo ulja.

Dok se korica peče, umutite fil.

U litar mleka skuvajte dva pudinga od vanile. Pa dodajte u tu smesu mlevenu plazmu i margarin.

Preko korice stavite fil, pa kroz sredinu banane i sve umotajte u rolat. Ostatak fila stavite preko rolata, a možete i šlag i rendanu čokoladu.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NIJE NAJBOLJI SVIH VREMENA! Stefanos Cicipas zabio nož u leđa Srbinu, evo i kako (VIDEO)