TRADICIONALNI SRPSKI KOLAČ - ORASNICE: Od 3 sastojka napravite najpoznatiju poslasticu

Novosti online

07. 01. 2024. u 11:34

Starinski kolači padaju u zaborav i zamenjuju ih brze i lake svetske poslastice kao što je tiramisu, čizkejk... Ne zaboravimo slatkiše koji nas izdvajaju od drugih. U tu grupu spadaju i tradicionalne orasnicekoje se prave od samo 3 sastojka.

ТРАДИЦИОНАЛНИ СРПСКИ КОЛАЧ - ОРАСНИЦЕ: Од 3 састојка направите најпознатију посластицу

Foto Jutjub/Printskrin

Za Božić poslužite i zaboravljene orasnice koje će ulepšati svaku trpezu.

Potrebno:

* 2 belanceta
* 200 g šećera
* 400 g oraha

Priprema:

Belanca mutite, a onda dodajte i šećer, pa umutite čvrst šne. Dodajte 200 g mlevenih oraha i lagano špatulom sjedinite. U neku činiju sipajte preostale orahe, možete da ih iseckate ili da ih sameljete, pa od mese pravite kuglice i uvaljajte u orahe. Napravite željeni oblik, obično je to polumesec i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 130°C oko 30 minuta.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

SRAMNO PISANJE BRITANACA: Udarili na Mareja zbog Đokovića