BRZ, A NEODOLJIVO UKUSAN: Kolač sa malinama je lagan i izdašan
BRZ i veoma ukusan kolač.
Umesto malina možete koristiti jagode ili višnje. Ukoliko koristite smrznuto voće, potrebno je ostaviti da se dobro odmrzne i ocedi. Ulje meriti čašom od jogurta.
Potrebno:
Za smesu:
* jaja, 4 komada
* šećer, 400 g
* vanilin šećer, 2 kesice
* jogurt,180 g
* ulje,1/2 čaše
* brašno, 400 g
* prašak za pecivo,1 kesica
* maline, 300 g
Za posipanje:
* šećer u prahu, po potrebi
Priprema:
- Mikserom umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati jogurt, ulje i lagano izmiksati. Zatim mikser isključiti, umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje. Pekač premazati uljem, posuti brašnom i uliti polovinu umućene smese. Zapeći 5 minuta u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Nakon toga pleh izvaditi iz rerne, rasporediti maline i naneti ostatak smese. Pleh vratiti u rernu, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i kolač peći 35 minuta. Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Kolač posuti šećerom u prahu, seći na kocke i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UKRAJINA U RAT POSLALA ROBOTE BEZ IJEDNOG ČOVEKA: Bitka dobila neočekivani ishod (VIDEO)
BRIGADA Ukrajinske nacionalne garde izvestila je o uspešnom napadu u kome su učestvovali samo roboti - od kopnenih robota naoružanih mitraljezima do letelica borbenih dronova. Ovi roboti su napali ruske položaje u Harkovskoj oblasti, na severu Ukrajine, i - pobedili.
27. 12. 2024. u 09:04
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometra u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)