ŠTO DUŽE STOJE UKUSNIJE SU: Domaće štrudlice, neodoljivo ukusne

Novosti online

06. 01. 2024. u 17:00

PRAVE domaće štrudlice.

ШТО ДУЖЕ СТОЈЕ УКУСНИЈЕ СУ: Домаће штрудлице, неодољиво укусне

Foto Shutterstock

Čuvajte ih u zatvorenoj, limenoj kutiji.

Potrebno:

Za testo:  

* brašno, 300 g
* margarin, 150 g
* prašak za pecivo, 1 kesica
* kisela pavlaka, 100 g

Za nadev:  

* džem, po potrebi

Za valjanje pečenih štrudlica:   

* šećer u prahu, po potrebi
* vanilin šećer, 1 kesica


Priprema:

- Za testo: U odgovarajuću posudu usuti brašno, dodati omekšali margarin (sobne temperature), umešati prašak za pecivo,kiselu pavlaku i zamesiti testo. Testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini. Razviti oklagijom i iseći na 3 trake. Na svaku traku testa staviti džem celom dužinom.

- Prstima spojiti krajve blago pritiskajući kako bi se testo zalepilo.

- Okrenuti na drugu stranu i iseći na štrudlice željene dužine. Poređati ih u pleh koji ste obložili pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok blago ne poripumene (oko 15 minuta,zavisno od rerne).

- Gotove štrudlice izvaditi iz rerne.Vruće štrudlice uvaljati u mešavinu šećera u prahu i vanilin šećera. Štrudlice servirati i poslužiti.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

SRAMNO PISANJE BRITANACA: Udarili na Mareja zbog Đokovića