NEODOLJIVOG I NEPONOVLJIVOG UKUSA: Posne reform šnite

Novosti online

23. 12. 2023. u 07:00

SAVRŠENA posna verzija omiljene torte.

НЕОДОЉИВОГ И НЕПОНОВЉИВОГ УКУСА: Посне реформ шните

Foto Printskrin Jutjub Minjina Kuhinjica

Potrebno:

* mleveni orasi, 680 g
* šećer, 680 g
* med, 200 g
* čokolada, 100 g
* kisela voda, 1,5 dl
* ulje, 1 dl
* brašno, 18 kašika
* margarin     250 g
* prašak za pecivo, 1 kašika


Priprema:

- Za koru pomešajte 230 g mlevenih oraha, med, 230 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle rastopljene čokolade, 3 kesice vanilin-šećera, ulje, brašno i kašičicu praška za pecivo. Masu sipajte u podmazan pleh i ispecite. Ohladite i presecite na tri dela. Za fil ušpinujte 450 g šećera s malo vode, dodajte 450 g mlevenih oraha i 3 štangle rendane čokolade. U ohlađenu masu dodajte 200 g penasto umućenog margarina sa 3 kesice vanilin-šećera. Nafilujte tortu, isecite na kocke i pospite struganom čokoladom.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom