SOČNE, ZALIVENE I ZDRAVE - TULUMBE IZ RERNE: Probajte i uverite se sami
ZDRAVA varijanta naše omiljene poslastice.
Potrebno:
* voda, 400ml
* Ulje, 100ml
* So, prstohvat soli
* brašno, 300g mekog brašna T-400
* prašak za pecivo,1/2 kesice
* jaja, 4 kom.
Sirup:
* 800ml vode
* 800g šećera
Kako pripremiti:
U odgovarajuću posudu sipati vodu, dodati ulje i prstohvat soli. Staviti da provri.
Smanjiti temperaturu, da bude srednje jačine, i dodati mešavinu brašna i praška za pecivo. Mešati energično varjačom dok se testo ne napravi kao lopta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se testo prohladi. U prohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje, neprestano muteći mikserom (nastavcima za testo).Pleh od el. šporeta prekriti pek papirom. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.Testo staviti u špric za tulumbe i istiskivati ga na pek papir (testo sam odsecala kuhinjskim makazama). Dužinu tulumbi odredite sami, po želji.Stavite tulumbe da se peču. Ja sam ih pekla 35 minuta. Nikako ne otvarati prilikom pečenja!U odgovarajuću posudu staviti vodu i šećer. Staviti na srednju temperaturu da provri. Kuvati 20 minuta. Sirup skloniti sa vatre i ostaviti ga pet minuta da odstoji. U sirup možete, po želji, pri kraju kuvanja da ubacite pola limuna isečenog na krugove.Hladne tulumbe preliti vrelim sirupom. Dok se sirup ohladi na sobnoj temperaturi tulumbe 2-3 puta preokrenuti u sirupu.
(Žena, Super recepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PREDJELO ZA DECEMBARSKE DANE: Čuvena begova čorba sa kurkumom
09. 12. 2023. u 14:56
NAJBOLjI POSNI RUČAK SA KISELIM KUPUSOM: Podvarak sa suvim šljivama
08. 12. 2023. u 14:35
SLAVSKA SALATA SA RIBOM I CVEKLOM: Neverovatna zamena za rusku salatu
08. 12. 2023. u 16:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)