ZVEZDA SVAKE PRAZNIČNE TRPEZE: Posne baklava rolnice sa orasima i grizom
UKRASITE slavsku trpezu ovim veoma ukusnim rolnicama.
Potrebno je:
* kore za pitu, 14 komada
* orasi, 300 g
* šećer u prahu, 4 kašike
* vanilin šećer, 2 kesice
* pšenični griz, 4 kašike
* ulje, 100 ml
* voda, 100 ml
Za premazivanje:
* posni margarin, 150 g
* ulje, 3 kašike
Za sirup:
* voda, 500 ml
* šećer, 350 g
* limun, 1 komad
Priprema:
- U činiju staviti mlevene orahe, dodati šećer u prahu, vanilin šećer, griz i izmešati.
Zatim dodati ulje i mlaku vodu i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Margarin iseckati, staviti u šerpu, otopiti i ostaviti da se ohladi, pa dodati ulje i izmešati.
Uzeti jednu koru i premazati je mešavinom margarina i ulja. Staviti drugu koru te i nju premazati mešavinom margarina i ulja. Niz jedan kraj rasporediti dve kašike nadeva od oraha te lagano urolati. Postupak ponoviti i sa ostalim sastojcima dobijajući tako ukupno sedam tanjih rolata. Pleh premazati mešavinom margarina i ulja, poređati rolate, te ih iseći na rolnice i premazati mešavinom margarina i ulja.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotove rolnice izvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohlade.
Za sirup:
U šerpicu uliti vodu, dodati šećer i dobro opran i na kolutove sečen limun. Staviti na vatru i kuvati 25 minuta (da bude dobro ukuvan sirup, lepljiv, da ne bude voden). Ohlađene rolnice preliti vrelim sirupom. Ostaviti da se dobro ohlade i da rolnice lepo upiju sirup (najbolje je ostaviti ih da prenoće). Rolnice servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ODLIČAN KAO LAGAN A HRANLjIV OBROK: Potaž od povrća i kikirikija
05. 12. 2023. u 10:14
PO BAKINOM RECEPTU: Spremite supu, ništa bolje ne greje tokom hladnih dana
02. 12. 2023. u 12:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)