ZVEZDA SVAKE PRAZNIČNE TRPEZE: Posne baklava rolnice sa orasima i grizom
UKRASITE slavsku trpezu ovim veoma ukusnim rolnicama.
Potrebno je:
* kore za pitu, 14 komada
* orasi, 300 g
* šećer u prahu, 4 kašike
* vanilin šećer, 2 kesice
* pšenični griz, 4 kašike
* ulje, 100 ml
* voda, 100 ml
Za premazivanje:
* posni margarin, 150 g
* ulje, 3 kašike
Za sirup:
* voda, 500 ml
* šećer, 350 g
* limun, 1 komad
Priprema:
- U činiju staviti mlevene orahe, dodati šećer u prahu, vanilin šećer, griz i izmešati.
Zatim dodati ulje i mlaku vodu i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Margarin iseckati, staviti u šerpu, otopiti i ostaviti da se ohladi, pa dodati ulje i izmešati.
Uzeti jednu koru i premazati je mešavinom margarina i ulja. Staviti drugu koru te i nju premazati mešavinom margarina i ulja. Niz jedan kraj rasporediti dve kašike nadeva od oraha te lagano urolati. Postupak ponoviti i sa ostalim sastojcima dobijajući tako ukupno sedam tanjih rolata. Pleh premazati mešavinom margarina i ulja, poređati rolate, te ih iseći na rolnice i premazati mešavinom margarina i ulja.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotove rolnice izvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohlade.
Za sirup:
U šerpicu uliti vodu, dodati šećer i dobro opran i na kolutove sečen limun. Staviti na vatru i kuvati 25 minuta (da bude dobro ukuvan sirup, lepljiv, da ne bude voden). Ohlađene rolnice preliti vrelim sirupom. Ostaviti da se dobro ohlade i da rolnice lepo upiju sirup (najbolje je ostaviti ih da prenoće). Rolnice servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ODLIČAN KAO LAGAN A HRANLjIV OBROK: Potaž od povrća i kikirikija
05. 12. 2023. u 10:14
PO BAKINOM RECEPTU: Spremite supu, ništa bolje ne greje tokom hladnih dana
02. 12. 2023. u 12:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)