PREUKUSNI SU I BRZO SE PRAVE: Trouglići sa krem bananicama

Novosti online

06. 12. 2023. u 13:00

TROUGLIĆI su veoma ukusni, a pritom brzo se pripremaju.

ПРЕУКУСНИ СУ И БРЗО СЕ ПРАВЕ: Троуглићи са крем бананицама

Foto Shutterstock

Sastojci: 

* slatka pavlaka, 200 ml

* maslac, 40 g
* vanilin šećer, 2 kesice
* eurokrem, 80 g
* čokolada za kuvanje, 50 g
* mleveni keks, 200 g
* krem bananice, 4 komada


Priprema:

- U šerpu usuti slatku pavlaku, dodati vanilin šećer, izmešati i staviti na vatru. Kad provri, dodati maslac, čokoladu za kuvanje, eurokrem i mešati dok se svi sastojci ne sjedine. Skloniti šerpu sa ringle, ostaviti da se smesa prohladi, pa u mlaku smesu dodati mleveni keks. Izmešati i ostaviti da se dobro ohladi. Trouglasti kalup obložiti providnom prianjajućom folijom, ravnomerno rasporediti polovinu smese, preko poređati krem bananice, pa prekriti ostatkom smese. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti u frižider da se stegne. Kolač izručiti iz kalupa. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom