PREUKUSNI SU I BRZO SE PRAVE: Trouglići sa krem bananicama
TROUGLIĆI su veoma ukusni, a pritom brzo se pripremaju.
Sastojci:
* slatka pavlaka, 200 ml
* vanilin šećer, 2 kesice
* eurokrem, 80 g
* čokolada za kuvanje, 50 g
* mleveni keks, 200 g
* krem bananice, 4 komada
Priprema:
- U šerpu usuti slatku pavlaku, dodati vanilin šećer, izmešati i staviti na vatru. Kad provri, dodati maslac, čokoladu za kuvanje, eurokrem i mešati dok se svi sastojci ne sjedine. Skloniti šerpu sa ringle, ostaviti da se smesa prohladi, pa u mlaku smesu dodati mleveni keks. Izmešati i ostaviti da se dobro ohladi. Trouglasti kalup obložiti providnom prianjajućom folijom, ravnomerno rasporediti polovinu smese, preko poređati krem bananice, pa prekriti ostatkom smese. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti u frižider da se stegne. Kolač izručiti iz kalupa. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)