KREMASTI KOLAČ OD SAMO PAR SASTOJAKA: Topi se u ustima, a gotov je za 15 minuta

Novosti online

06. 10. 2023. u 12:00

DONOSIMO vam neodoljivi recept za kremasti kolač koji se sprema za 15 minuta.

КРЕМАСТИ КОЛАЧ ОД САМО ПАР САСТОЈАКА: Топи се у устима, а готов је за 15 минута

Foto: Printskrin Jutjub/ Aurora Recepti

Sastojci:

1 celo jaje

3 žumanceta
3 kašike mlake vode
3 kašike šećera
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike brašna

Za krem je potrebno:

800 ml vode
3 kesice pudinga od vanile
200 g šećera

Priprema:

Mikserom mutiti žumanca uz postepeno dodavanje šećera, a zatim dodati vodu, brašno i prašak za pecivo sve zajedno umutiti. Smesu izliti u kalup i staviti da se peče, na 200 stepeni oko 10-ak minuta.

Skuvati puding od vanile i sipati ga u umućena belanca. Umutiti mikserom i krem nasuti preko kore i ostaviti da se hladi. Umutiti slatku pavlaku i premazati kolač.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA SLAVI! Počelo ukidanje sankcija, Rusima stigle dozvole za ove timske sportove - neka se svet spremi za rusko čudo!