BOSANSKI RECEPT ZA URMAŠICE: Ovo je desert koji niko ni u ludilu ne odbija

Novosti online

15. 09. 2023. u 12:18

Kada ovu poslasticu obogatite orasima, ukus koji se dobije je, malo je reći - genijalan! Servirajte ih uz tursku kaficu.

БОСАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА УРМАШИЦЕ: Ово је десерт који нико ни у лудилу не одбија

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 2 fildžana (50 ml) šećera
  • 2 fildžana ulja
  • 2 fildžana mlevenih oraha
  • 1 supena kašika praška za pecivo
  • 7 fildžana brašna

Agda (sirup):

  • 2 šolje (od 250 ml) šećera
  • 2 šolje vode
  • 3 kolutića limuna

Priprema:

1. Sjediniti sve sastojke za testo pa ga ostaviti da 15 minuta odstoji u frižideru. Uzimati male loptice i oblikovati ih u urmašice, pa pre ređanja u pleh svaku staviti na rende da ostane reljefast trag. Nemojte ih zbijati u tepsiji jer će da narastu.

2. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta, zatim smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.

3. Agdu (sirup) kuvati 5 minuta na laganoj vatri.

4. Vrućom agdom zaliti mlake urmašice.

Poslužiti ih tek kada se potpuno ohlade.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!