ŠEHEREZADIN PUDING SA PEČENIM JABUKAMA: Kremasti desert koji u kombinaciji s ovim voćem daje fenomenalan užitak

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 21:00

DONOSIMO vam recept za Šeherzadin puding s pečenim jabukama, kojem nećete odoleti!

ШЕХЕРЕЗАДИН ПУДИНГ СА ПЕЧЕНИМ ЈАБУКАМА: Кремасти десерт који у комбинацији с овим воћем даје феноменалан ужитак

Foto: Jutjub/Printskrin/

Zašto osim običnog pudinga ne biste isprobali nešto malo drugačije i napravili jedan pravi orijentalni desert.

Sastojci:

* 2 jabuke

* 2 kriške integralnog hleba

* izmrvljeni lešnici ili orasi

 

* 1 l mleka + 1 dl mleka

* 3 kašike pšenicnog skroba

* 2 kašike meda

 

* malo cimeta

Priprema:

1. Jabuke iseci na kockice, posuti ih cimetom i dodati dva parceta integralnog hleba isecenog na kockice i izmrvljene lešnike ili orahe. Sve to još jednom ponoviti, preliti sa 1 dl mleka i peci u malom plehu na 175 stepeni 20-25 minuta.

2. Za to vreme na ringli zagrejati litar mleka, a u ciniji razmutiti tri kašike pšenicnog skroba i sipati u provrelo mleko. Smanjiti vatru i uz stalno mešanje kuvati (ko voli, može da skuva obican puding od vanile).

3. Kad pocnu da se stvaraju mehuri, dodati dve kašike meda, promešati, skinuti s vatre i ohladiti. U odgovarajucu cašu sipati jabuke, odozgo staviti puding i ukrasiti po želji.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN HRANE: Značaj zajedničkih napora u borbi protiv gladi