KOLAČ BEZ BRAŠNA JE VIRALAN NA MREŽAMA: Isprobajte ovaj jednostavan recept - Brzo, lako i veoma ukusno! (VIDEO)
NEKADA su jednostavni i brzi kolači najbolji, a ovaj u koji ne ide ni trunka brašna je dokaz za to!
Kolač bez brašna u koji ide jogurt postao je viralni hit na Jutjubu jer se priprema brzo, a vrlo je ukusan.
Sastojci:
4 jajeta
350 gr jogurta
3 kašike šećera
3 kašike gustina
vanilin šećer
malo soli
šećer u prahu
Priprema:
Razdvojite žumanca i belanca. Mutite belanca s malo soli dok ne dobijete čvrstu penu. Žumanca umutite sa šećerom i vanilom dok potpuno ne pobele. Sada dodajte 3 kašike gustina muteći mikserom i na kraju i jogurt.
Sjedinite belanca i žumanca polako žicom ili silikonskom spatulom.
Sipajte u kalup za tortu obložen pek-papirom. Lupnite par puta kalupom o sto, da se smesa poravna.
Pecite 30 do 40 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Dok je vruće polako skinite kalup pa pospite šećerom u prahu.
Po želji, kolač garnirajte voćem, pekmezom, čokoladom ili orašastim plodovima.
Pogledajte video pripreme kolača, koji je pogledalo više od dva miliona ljudi.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
"IZBOMBARDOVALI SMO SRBE SAMO TAKO": Pevač služio na KiM 1999. - javnost u neverici zbog njegove izjave (VIDEO)
PEVAČ Džejms Blant, koji se proslavio debitantskim albumom "Back to Bedlam", služio je u Kforu 1999. godine, za vreme i neposredno nakon bombardovanja.
27. 01. 2025. u 12:07
Komentari (1)