KOLAČ BEZ BRAŠNA JE VIRALAN NA MREŽAMA: Isprobajte ovaj jednostavan recept - Brzo, lako i veoma ukusno! (VIDEO)
NEKADA su jednostavni i brzi kolači najbolji, a ovaj u koji ne ide ni trunka brašna je dokaz za to!
Kolač bez brašna u koji ide jogurt postao je viralni hit na Jutjubu jer se priprema brzo, a vrlo je ukusan.
Sastojci:
4 jajeta
350 gr jogurta
3 kašike šećera
3 kašike gustina
vanilin šećer
malo soli
šećer u prahu
Priprema:
Razdvojite žumanca i belanca. Mutite belanca s malo soli dok ne dobijete čvrstu penu. Žumanca umutite sa šećerom i vanilom dok potpuno ne pobele. Sada dodajte 3 kašike gustina muteći mikserom i na kraju i jogurt.
Sjedinite belanca i žumanca polako žicom ili silikonskom spatulom.
Sipajte u kalup za tortu obložen pek-papirom. Lupnite par puta kalupom o sto, da se smesa poravna.
Pecite 30 do 40 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Dok je vruće polako skinite kalup pa pospite šećerom u prahu.
Po želji, kolač garnirajte voćem, pekmezom, čokoladom ili orašastim plodovima.
Pogledajte video pripreme kolača, koji je pogledalo više od dva miliona ljudi.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSI OTKRILI PLAN NATO-a: Okupiraće Ukrajinu i podeliti je između ove četiri države!
NATO plan za Ukrajinu suštinski znači raspoređivanje u zemlji takozvanog „mirovnog kontingenta“ od oko 100 hiljada ljudi i, faktički, njenu okupaciju, a ukrajinske teritorije će podeliti Velika Britanija, Nemačka, Poljska i Rumunija, saopštila je Spoljnoobaveštajna služba Rusije.
29. 11. 2024. u 09:36
UPOZORENjE HRVATSKOG BEZBEDNjAKA: U slučaju rata ne bismo zaštitili ni sedminu stanovništva
HRVATSKA, u slučaju rata, ne bi mogla da zaštiti ni sedminu stanovništva, hrane ne bi bilo ni za mesec dana, a stanovništvo ne bi razlikovalo sirenu za opštu od one za vazdušnu opasnost
29. 11. 2024. u 08:16
Nestao 1999, sestra posle 24 godine ugledala njegovu sliku U NOVINAMA - misterija je šta se događalo u međuvremenu
ŽENA je ponovo pronašla svog davno izgubljenog brata koji je nestao pre skoro tri decenije - nakon što ga je slučajno primetila u novinskom izveštaju.
28. 11. 2024. u 20:54
Komentari (1)