STARINSKI RECEPT ZA ORASNICE: Potrebno vam je samo 4 sastojka, a veoma lako se prave

17. 08. 2023. u 20:21

ORASNICE su starinski kolači koji su rado viđeni na svakoj trpezi, a izuzetno lako se prave.

СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ОРАСНИЦЕ: Потребно вам је само 4 састојка, а веома лако се праве

Foto: Jutjub/Printskrin/

Za ljubitelje slatkiša sa orasima, orasnice su jedan od najboljih kolača. Ne treba vam puno sastojaka, a lako se prave. Najvažnije je samo da dobro umutite belanca.

Sastojci:

  • 3 belanceta
  • 250 g mlevenih oraha
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 kašika limunovog soka
  • 250 g seckanih oraha

Priprema:

Mutiti mikserom 3 belanceta jedan minut, pa dodavati kašiku po kašiku šećera u prahu, ne prekidajući mućenje. Kada dobijete čvrst sneg dodati kašiku ceđenog limuna i mutiti još pola minuta.

U umućena belanca sipati 250 g mlevenih oraha, i promešati ručno, dok se sve dobro ne sjedini. Kašičicom vaditi fil, staviti u seckane orahe, posuti orasima preko i rukom oblikovati valjak, pa saviti blago u polumesec. Masa je mekana pa ne treba previše pritiskati. Ređati u pleh u koji je stavljen pek papir.

Rernu zagrejati na 200 stepeni, pa kada stavite orasnice da se peku, smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći 20 minuta. Ukoliko su gotove i pre ovog vremena izvadite ih da se ne bi presušile. Kolače možete čuvati i do 10 dana u zatvorenoj limenoj kutiji.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji