NAPRAVITE NAJUKUSNIJI KREMASTI KOLAČ SA NANOM: Idealan za tople dane (RECEPT)

10. 07. 2023. u 21:00

OVAJ kolač će vas zasladiti i osvežiti.

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА НАНОМ: Идеалан за топле дане (РЕЦЕПТ)

Foto: Shutterstock

Ovo je recept za kolač koji je idealan za tople letnje dane, kada vam treba slatko osveženje.

Lako se priprema i ne zahteva pečenje.

Kolač sa nanom - Sastojci:

Kora:

jedno žumance
200 grama mlevenog keksa
100 grama margarina

Fil:

400 g krem sira
200 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
20 većih listića nane
1 limeta
1 kesica želatina u prahu
aroma mente (par kapi zbog boje)

Kolač sa nanom - Priprema:

Kora: U veliku posudu sipati mleveni keks i preliti ga otopljenim margarinom, potom dodati jedno žumance. Rukom sjediniti ove sastojke. U kalup obložen papirom za pečenje, ili folijom, utisnuti smesu, i dobro je pritiskati dok se ne poravna. Odložiti u frižider kako bi se kora stvrdnula.

Papir za pečenje ili folija su neophodni kako biste kolač nakon hlađenja lakše izvadili iz kalupa.

Fil: Od limete narendati sitno koricu i nacediti sok. U blender staviti listiće nane, dodati sok od limete i usitniti nanu. U odgovarajuću dublju posudu staviti krem sir, dodati šećer u prahu i blago umutiti, a  u drugu posudu posebno umutiti slatku pavlaku.

U krem sir dodati umućenu slatku pavlaku i sjediniti ih mešanjem. Nakapati par kapi arome od mente zbog boje.

U zavisnosti od toga kakvu boju želite da postignete, toliko kapi stavite.

Želatin preliti sa četiri kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Nabubreli želatin staviti na tihu vatru da se otopi, uz stalno mešanje, ali voditi računa da ne provri. Pripremljeni želatin sipati u krem i umutiti.

Na kraju u smesu dodati seckanu nanu i narendanu koricu od limete. Promešati dobro kašikom i staviti krem preko korice. Poravnati površinu krema i ostaviti kolač nekoliko sati u frižideru da se ohladi i stvrdne.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSNE BANANA KUGLICE: Neodoljiva poslastica od samo tri sastojka