NAPRAVITE NAJUKUSNIJI KREMASTI KOLAČ SA NANOM: Idealan za tople dane (RECEPT)
OVAJ kolač će vas zasladiti i osvežiti.
Ovo je recept za kolač koji je idealan za tople letnje dane, kada vam treba slatko osveženje.
Lako se priprema i ne zahteva pečenje.
Kolač sa nanom - Sastojci:
Kora:
jedno žumance
200 grama mlevenog keksa
100 grama margarina
Fil:
400 g krem sira
200 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
20 većih listića nane
1 limeta
1 kesica želatina u prahu
aroma mente (par kapi zbog boje)
Kolač sa nanom - Priprema:
Kora: U veliku posudu sipati mleveni keks i preliti ga otopljenim margarinom, potom dodati jedno žumance. Rukom sjediniti ove sastojke. U kalup obložen papirom za pečenje, ili folijom, utisnuti smesu, i dobro je pritiskati dok se ne poravna. Odložiti u frižider kako bi se kora stvrdnula.
Papir za pečenje ili folija su neophodni kako biste kolač nakon hlađenja lakše izvadili iz kalupa.
Fil: Od limete narendati sitno koricu i nacediti sok. U blender staviti listiće nane, dodati sok od limete i usitniti nanu. U odgovarajuću dublju posudu staviti krem sir, dodati šećer u prahu i blago umutiti, a u drugu posudu posebno umutiti slatku pavlaku.
U krem sir dodati umućenu slatku pavlaku i sjediniti ih mešanjem. Nakapati par kapi arome od mente zbog boje.
U zavisnosti od toga kakvu boju želite da postignete, toliko kapi stavite.
Želatin preliti sa četiri kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Nabubreli želatin staviti na tihu vatru da se otopi, uz stalno mešanje, ali voditi računa da ne provri. Pripremljeni želatin sipati u krem i umutiti.
Na kraju u smesu dodati seckanu nanu i narendanu koricu od limete. Promešati dobro kašikom i staviti krem preko korice. Poravnati površinu krema i ostaviti kolač nekoliko sati u frižideru da se ohladi i stvrdne.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT za najsočniju baklavu sa pistaćima: Ovakvu do sada niste jeli!
04. 06. 2023. u 07:00
ŽESTOK ODGOVOR SLOVAČKE NA POTEZ ZELENSKOG: Hitno se oglasio Fico, sprema drastičnu meru za Ukrajince (VIDEO)
PREMIJER Slovačke Robert Fico zapretio je večeras da je njegova stranka Smer-SD ("Smer — socijaldemokratija“) spremna da podrži smanjenje pomoći Ukrajincima koji se nalaze na teritoriji Slovačke kao odgovor na obustavu tranzita gasa od strane Kijeva.
02. 01. 2025. u 18:26
PUTIN SPREMAN ZA NOVI RAT? Tajni dokumenti otkrivaju detaljan spisak meta
RUSKA vojska pripremila je detaljan spisak ciljeva za potencijalni rat s Japanom i Južnom Korejom koji uključuje nuklearne elektrane i drugu civilnu infrastrukturu, prema tajnim dosijeima iz 2013. i 2014. godine, u koje je imao uvid "Financial Times".
02. 01. 2025. u 19:42
KAKO DANAS IZGLEDA TITOV SIN: U penziju otišao kao hrvatski diplomata, živi van očiju javnosti, a ćerka je njegovo najveće bogatstvo (FOTO)
ALEKSANDAR Mišo Broz, sin Josipa Broza Tita, nakon završetka svoje uspešne diplomatske karijere proveo je poslednjih deset godina uglavnom daleko od očiju javnosti.
02. 01. 2025. u 17:07
Komentari (0)