KAKO SE SPREMA PRAVA TURSKA KAFA? Kraj pripreme će vas iznenaditi

Novosti online

03. 07. 2023. u 07:00

TURSKA ili domaća kafa jedna je od najpopularnijih na našim prostorima

КАКО СЕ СПРЕМА ПРАВА ТУРСКА КАФА? Крај припреме ће вас изненадити

Foto: Profimedia

Većina nas dan počinje sa kafom i dok je jedni piju na prazan stomak, drugi vole da svoju šoljicu kafe popiju nakon doručka ili uz kašičicu meda.

Svi, bez izuzetka, imaju svoju tehniku spremanja kafe.

ALI prava turska kafa se sprema na ovaj način:

- Prvo sipate vodu u šoljicu iz koje ćete da pijete kafu i tako izmerite količinu tečnosti.
- Vodu stavite u džezvu.
- Potom stavite u džezvu i 1 kašičicu šećera, ali ne mešate ništa.
- Zatim dodate 1 kašičicu kafe - isto ne mešate ništa.
- Zatim stavite džezvu na ringlu i tek kada voda počne da se zagreva, lagano promešajte kafu.
- Sačekajte da kafa počne da vri, a potom je sklonite sa ringle.
- Ne mešajte kafu, samo je sipajte u šoljicu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SINER I ALKARAZ SLAVE: Prvo čuli da se Novak Đoković povredio, a sad i ovo!