RECEPT ZA DOMAĆI SLADOLED OD POMORANDŽE: Potrebna su vam samo OVA četiri sastojka!
Osvežite se tokom toplih dana uz domaći sladoled od pomorandže.
Sastojci: 30 ml ceđene pomorandže, 100 gr šećera, 500 ml mleka, 250 ml slatke pavlake.
Priprema
Mleko i šećer kuvajte na umerenoj vatri. Kada provri, smanjite vatru. Sve vreme mešajte da ne zagori. Konstantno mešajte, dok masa ne splasne na jednu trećinu od početne. Boja će biti svetlo žuta. Ugasite rinlu i mešajte sa strane, dok se potpuno ne ohladi. Treba da dobijete glatku masu.
Kada se potpuno ohladi, dodajte ceđenu pomorandžu. Najbolje je da je dodate u već pripremljenu smesu mleka i šećera. Ukoliko biste je sipali direktno, na početku kuvanja, dobili biste smežuranu teksturu. Mešajte dok se ne sjedini.
U posebnoj posudi, umutite 250 ml slatke pavlake (dobro ohlađene).
Pomešajte umućenu slatku pavlaku i smesu sa mlekom, dodajte kašičicu arome od pomorandže, 3-4 kapi boje od pomorandže (boja koja se koristi za kolače). Umutite dok se sve ne sjedini.
Ovu smesu sipajte u četvrtastu posudu i stavite da odstoji u frižideru 8-10.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MEKANE, SOČNE, PUNjENE : Voćne američke palačinke - na bakin način (RECEPT/VIDEO)
01. 06. 2023. u 18:14
DA LI STE PROBALI BRAZILSKU LIMUNADU? Osvežavajuće piće savršeno za leto
31. 05. 2023. u 07:00 >> 14:22
PALAČINKE SA SPANAĆEM: Brza i ukusna veganska večera koju ćemo svi obožavati
30. 05. 2023. u 17:02
DANAS PRAVIMO MUSAKU SA TIKVICAMA: Prolećni ručak koji volimo (VIDEO)
28. 05. 2023. u 12:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)