IDEALAN KOLAČ ZA TOPLE DANE: Čizkejk sa limunom i kokosom
ČIZKEJK je jedan od omiljenih kolača zbog jednostavne i brze pripreme
Pored klasične varijante sa jagodama, višnjama ili malinama, predlažemo vam da probate i ovu novu kombinaciju limuna i kokosa koja podseća na leto.
Kao i kod klasične varijante ovog kolača, priprema je jednostavna i brza.
Čizkejk sa limunom i kokosom - Sastojci:
Za podlogu vam je potrebno:
300 grama mlevenog keksa
150 grama otopljenog maslaca
1 čaša gaziranog soka od narandže ili limuna
Za fil vam je potrebno:
500 grama krem sira
150 grama šećera u prahu
100 grama želatina
200 grama limun krema
300 grama slatke pavlake
kokos za posipanje
Čizkejk sa limunom i kokosom - Priprema:
Mleveni keks i maslac dobro promešati i sjediniti sa čašom gaziranog soka. Smesu utisnuti u kalup.
Mikserom pomešati šećer u prahu i sir. Želatin prvo otopiti na laganoj vatri, pa lagano dodati u sir i šećer. Zatim u tu smesu dodati limun krem i slatku pavlaku.
Izlijte smesu u kalup na podlogu od keksa, i ostaviti da se ohladi u frižideru. Kad kolač očvrsne, izvaditi ga iz kalupa i posuti kokosom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
VUČIĆ UPUTIO NAJHRABRIJE PITANjE LIDERIMA 46 ZEMALjA: Da li vam je uvek bio važniji formalni birokratski pristup ili suština?!
PREDSEDNIK Vučić u svom govoru na samitu Evropske političke zajednice u Budimpešti postavio je hrabro pitanje pred 46 evropskih lidera.
07. 11. 2024. u 16:03
NAJJAČA SILA EVROPE NA UDARU: Tramp već zapretio - "Platićete visoku cenu!"
DONALD Tramp izjavio je prošle nedelje kako će Evropska unija morati da plati "visoku cenu" jer nije kupovala dovoljno američkih izvoznih proizvoda. Deo evropskih ekonomista i bankara upozorava kako bi pobeda Donalda Trampa mogla izazvati trgovinski rat koji bi zatim "gurnuo ekonomiju evrozone iz sporog rasta u potpunu recesiju".
06. 11. 2024. u 20:03 >> 20:04
ŠTA JE SA SRĐANOM ĐOKOVIĆEM? Novakov otac operisan u Urgentnom, a evo šta se desilo pre šest meseci
ZA sada nije poznato o kakvoj operaciji se radi, ali je stanje Noletovog oca stabilno.
07. 11. 2024. u 16:43
Komentari (0)