IDEALAN KOLAČ ZA TOPLE DANE: Čizkejk sa limunom i kokosom

27. 05. 2023. u 22:44

ČIZKEJK je jedan od omiljenih kolača zbog jednostavne i brze pripreme

ИДЕАЛАН КОЛАЧ ЗА ТОПЛЕ ДАНЕ: Чизкејк са лимуном и кокосом

Foto: Shutterstock

Pored klasične varijante sa jagodama, višnjama ili malinama, predlažemo vam da probate i ovu novu kombinaciju limuna i kokosa koja podseća na leto.

Kao i kod klasične varijante ovog kolača, priprema je jednostavna i brza.

Čizkejk sa limunom i kokosom - Sastojci:

Za podlogu vam je potrebno:

300 grama mlevenog keksa

150 grama otopljenog maslaca

1 čaša gaziranog soka od narandže ili limuna

Za fil vam je potrebno:

500 grama krem sira

150 grama šećera u prahu

100 grama želatina

200 grama limun krema

300 grama slatke pavlake

kokos za posipanje

Čizkejk sa limunom i kokosom - Priprema:

Mleveni keks i maslac dobro promešati i sjediniti sa čašom gaziranog soka. Smesu utisnuti u kalup.

Mikserom pomešati šećer u prahu i sir. Želatin prvo otopiti na laganoj vatri, pa lagano dodati u sir i šećer. Zatim u tu smesu dodati limun krem i slatku pavlaku.

Izlijte smesu u kalup na podlogu od keksa, i ostaviti da se ohladi u frižideru. Kad kolač očvrsne, izvaditi ga iz kalupa i posuti kokosom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD IZGUBI FINALE SKOČIO BIH SA 60. SPRATA: Trener Danila Medvedeva ipak optimista, cilja na novu veliku titulu