IDEALAN KOLAČ ZA TOPLE DANE: Čizkejk sa limunom i kokosom
ČIZKEJK je jedan od omiljenih kolača zbog jednostavne i brze pripreme
Pored klasične varijante sa jagodama, višnjama ili malinama, predlažemo vam da probate i ovu novu kombinaciju limuna i kokosa koja podseća na leto.
Kao i kod klasične varijante ovog kolača, priprema je jednostavna i brza.
Čizkejk sa limunom i kokosom - Sastojci:
Za podlogu vam je potrebno:
300 grama mlevenog keksa
150 grama otopljenog maslaca
1 čaša gaziranog soka od narandže ili limuna
Za fil vam je potrebno:
500 grama krem sira
150 grama šećera u prahu
100 grama želatina
200 grama limun krema
300 grama slatke pavlake
kokos za posipanje
Čizkejk sa limunom i kokosom - Priprema:
Mleveni keks i maslac dobro promešati i sjediniti sa čašom gaziranog soka. Smesu utisnuti u kalup.
Mikserom pomešati šećer u prahu i sir. Želatin prvo otopiti na laganoj vatri, pa lagano dodati u sir i šećer. Zatim u tu smesu dodati limun krem i slatku pavlaku.
Izlijte smesu u kalup na podlogu od keksa, i ostaviti da se ohladi u frižideru. Kad kolač očvrsne, izvaditi ga iz kalupa i posuti kokosom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
KANDIDAT ZA RUMUNSKOG PREDSEDNIKA ĐORĐESKU: Ukrajina je izmišljena država, biće podeljena sto posto
KANDIDAT za predsednika Rumunije Kalin Đorđesku izjavio je da je Ukrajina „izmišljena država“ koju će podeliti susedi.
30. 01. 2025. u 13:44
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
RASKID POSLE SMRTI PRIJATELjA: Poslednje pojavljivanje Dačićevog sina sa devojkom
NAKON toga Milica se uglavnom sama pojavljivala na raznim događajima, kad je i počelo da se šuška da je njihovoj ljubavi došao kraj, jer ranije nikada nije bio slučaj da se pevačica pojavi sama na javnom mestu.
29. 01. 2025. u 18:41
Komentari (0)