OBRADUJTE UKUĆANE: Danas pravimo čoko-mak štrudlice (FOTO/VIDEO)
POSLASTICA pred vikend
Vikendom imamo više vremena, pa možemo da napravimo i nešto slatko.
Čoko mak štrudlice - sastojci:
450 gr brašna
1,5 dcl mleka
1/2 kvasca
1/2 praška za pecivo
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
1 dcl jogurta
1/2 dcl ulja
Čoko mak štrudlice - premaz:
125gr margarina
2 žumanca
Za fil je potrebno;
400 gr mlevenog maka
2 dcl vrelog mleka
Čoko mak štrudlice - glazura:
čokolada
Čoko mak štrudlice - priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Zamešeno testo ostavite da naraste. Umutite margarin sa žumancima. Mleveni mak pomešate sa vrelim mlekom. Nadošlo testo podelite na 2 jufke.
Svaku razvuci u pravougaonik i premazati premazom. Preko premaza stavite fil od maka. Sve to urolate u rolat. Zatim isecete na manje rolatiće. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene. Kada se dobro ohlade, štrudlice prelijete glazurom od čokolade. Prijatno.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
PUTINOV NOVI SAVEZNIK? Ko je potencijalni rumunski predsednik - NATO raketni štit naziva SRAMOTOM, divi se Mađarskoj
NEZAVISNI ultradesničarski kandidat na predsedničkim izborima u Rumuniji Kalin Đorđesku osvojio je najviše glasova u prvom krugu i najveći je favorit za pobedu u drugom krugu, u koji će najverovatnije ići sa Elenom Lasčoni ispred partije "Save Romania Union" (USR).
25. 11. 2024. u 15:22
Komentari (0)