TRADICIJA U TANJIRU: Napravite zdrave i sočne tufahije

Novosti online

09. 03. 2023. u 09:00

TUFAHIJA znači "kuvana jabuka filovana orasima", a kod nas su stigle sa turskim osvajačima

ТРАДИЦИЈА У ТАЊИРУ: Направите здраве и сочне туфахије

Foto: Shutterstock

Da li je tufahija tursko ili arapsko jelo - pitanje je na koje do danas ne postoji pouzdan odgovor. Jedno je sigurno - izuzetno su ukusne i zdrave.

Tufahije - Sastojci:

5 jabuka
120 g oraha
40 g suvih kajsija
40 g suvog grožđa
2 pomorandže
kašičica cimeta
200 ml slatke pavlake
ekstrakt vanile
2 kašičice šećera
malo putera

Tufahije - Priprema:

Suvo grožđe, kajsije i polovinu oraha sitno iseckajte, pomešajte sa šećerom, cimetom, sokom od jedne pomorandže i dve kapi ekstrakta vanile. Opranim jabukama isecite gornji deo, ostavite kao poklopac, kašičicom izdubite sredinu i nafilujte iseckanim voćem.

Jabuke malo premažite puterom, pa ih poređajte u posudu premazanu puterom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Umutite šlag od slatke pavlake, dodajte sok od druge pomorandže, ostatak iseckanih oraha i malo ekstrakta vanile, pa umutite.

Pečene jabuke pospite šećerom u prahu i servirajte sa šlag kremom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
TRAMP BIO OPSEDNUT TIME Merkelova otkrila brojne tajne pred izlazak njenih memoara

"TRAMP BIO OPSEDNUT TIME" Merkelova otkrila brojne tajne pred izlazak njenih memoara

BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel u intervjuu pred izalazak njenih memoara govorila je, između ostalog, o tome šta novoizabrani predsednik SAD misli o nemačkim automobilima, otkrila da li su joj bile poznate namere ruskog predsednika Vladimira Putina i kako je pokušavala da spreči "invaziju na Ukrajinu", navela je ko joj je pomogao da izbegne regrutaciju za Štazi i šta bi trebalo da uradi njena partija kako bi pobedila na predstojećim izborima u Nemačkoj.

23. 11. 2024. u 16:52

Komentari (0)

RAFA NE ZASLUŽUJE OVAKAV OPROŠTAJ: Nadalov trener uputio teške reči organizatorim turnira