FANTASTIČAN ZABORAVLJENI RECEPT: Koh od pirinča omiljena poslastica našeg detinjstva (FOTO/VIDEO)

Novosti online

07. 03. 2023. u 09:16

JEDNOSTAVAN recept za savršeni slatkiš.

ФАНТАСТИЧАН ЗАБОРАВЉЕНИ РЕЦЕПТ: Кох од пиринча омиљена посластица нашег детињства (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Koh od pirinča - Sastojci:

3 jajeta

200 gr pirinča
50 gr suvog grožđa
kockica maslaca
šećera po želji
malo cimeta
korica limuna
200 ml mleka
100 ml vode

Koh od pirinča - Priprema:

Pirinač dobro oprati i skuvati. Na šolju pirinča od 200 gr dodati 2 šolje mleka i šolju vode. Znači 3:1 tečnosti (vode ili mleka).

U skuvan pirinač dodati suvo grožđe, korica limuna, šećera po želji, malo cimeta. Jaja umutiti, dodati malo šećera, pa polako dodavati u prohlađen pirinač i polako izmešati.

Foto: Bakina kuhinja

 

Pleh 22 cm prečnika podmazati maslacem i posuti brašnom. Istresti pirinač u pleh i poravnati.

Peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Seći prohlađen. Uživajte u divnom desertu fantastičnog ukusa.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti