UKUSNO TESTO: Slatki hleb sa sirom i suvim grožđem (RECEPT)
LAKO i jednostavno za pripremu
Savršen domaći slatki hleb, koji će obožavati svi ukućani. Jednostavno se priprema, a ukus je nezaboravan.
Slatki hleb - sastojci:
300 g sitnog neslanog sira ili rikote
250 g šećera
3 jaja
250 g brašna
50 ml. mleka
1 kesica praška za pecivo (10 g)
dve šake suvog grožđa
Slatki hleb - priprema:
Ulupajte belanaca sa šećerom. Odvojeno, mikserom ulupajte sir sa žumancima, zatim pomešajte sa brašnom,mlekom i praškom za pecivo, pa tome dodajte ulupana belanca. Umešajte suvo grožđe. Da ne bi padali na dno stavite suvo grožđe u kesu i uspite šaku brašna pa protresite,odstranite brašno pa umešajte suvo grožđe.
Pecite na 180 stepeni 35-45 minuta u kalupu za srneća leđa ili sličnom kalupu, ali bez rebara. Obavezno stavite pek papir.
Kada je hleb pečen, ohladite i isecite na kriške.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA: Istinski užitak za sva čula (FOTO/VIDEO)
16. 02. 2023. u 09:05
Ovaj kolač se pravi za 7 minuta i košta 70 dinara (Foto/Video)
16. 02. 2023. u 07:05
VALERIJ ZALUŽNI DAO PROGNOZU: Evo kada će ruska vojska da probije ukrajinski front
NOVI tehnološki napredak tokom ratnog vremena sprečiće ozbiljnije probijanje fronta duž ukrajinsko-ruske granice do oko 2027. godine, izjavio je Valerij Zalužni, bivši vrhovni komandant Ukrajine i sadašnji ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu, za „Ukrajinsku pravdu“ u intervjuu objavljenom 23. novembra.
23. 11. 2024. u 18:55
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)