NEŠTO POTPUNO DRUGAČIJE: Napravite ČIPS OD NARANDŽE

Novosti online

16. 02. 2023. u 08:47

SUŠENE narandže mogu da budu zanimljiva poslastica

НЕШТО ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ: Направите ЧИПС ОД НАРАНЏЕ

Foto: Shutterstock

Ukoliko volite narandže postoji zanimljiv način da ih uključite u obrok. Koristeći ovo zdravo citrusno voće možete da napravite zdrav slatkiš u kome ćete uživati.

Sve što vam je potrebno za čips od narandža jesu samo narandže.

Ohlađeni citrusni čips, neodoljivo hrskav i mirisan, odličan je i zbog toga što ga možete odložiti u posude s poklopcem i čuvati na sobnoj temperaturi do mesec dana.

Kako se sprema čips od narandže

  • Zagrejte rernu na 175 stepeni, a na pleh položite rešetku.
  • Dve veće pomorandže narezati na kolutove debljine 3 – 4 mm. Budi pažljivi i strpljivi kako bi svi kolutovi bili jednakog oblika i debljine.
  • Poređajte kolutove pomorandže na rešetku u jednom sloju i sušite do četiri sata, sve dok ne postanu hrskave.
  • Ohladite i odložite u posude, ili odmah uživajte u ovoj zdravoj poslastici.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!