OSKAROVKINI FINI MAFINI: Uživajte u jednostavnoj i slatkoj poslastici u čast slavne glumice Ketrin Hepbern

Novosti online

16. 02. 2023. u 09:16

OSKAROVKA Ketrin Hepbern imala je karijeru dugu 60 godina, a Američki filmski institut ju je proglasio najvećom zvezdom zlatnog doba Holivuda. Njen životni moto je bio: Nikad ne odustaj. Budi ono što jesi. Ne stavljajte previše brašna u kolače.

ОСКАРОВКИНИ ФИНИ МАФИНИ: Уживајте у једноставној и слаткој посластици у част славне глумице Кетрин Хепберн

vikipedia

Ovako je ona pravila mafine.

Sastojci:
  • šolja kakaoa ili dve table čokolade za kuvanje
  • 1/2 šolje neslanog putera
  • 1 šolja šećera
  • 2 jaja
  • 1/4 šolje brašna
  • 1 kašičica vanile
  • prstohvat soli
  • 1 šolja krupno seckanih oraha

Uputstvo:

Otopite puter sa kakaom ili čokoladom zajedno u šerpi na srednje niskoj temperaturi, neprestano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine. Uklonite sa vatre i umešajte šećer. Umutite jaja sa kesicom vanilinog šećera. Umešajte brašno, so i orahe. Sve sjedinite i sipajte u pleh dobro namazan maslacem. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada se kolač potpuno ohladi isecite ga na kockice. Koristite oštar nož i lopaticu kako bi lakše izvadili kolač iz pleha.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE FEDERER NAJBOLJI - ĐOKOVIĆ JE! Zverev zakopao Rodžera, Rafu i sve njihove navijače (VIDEO)