OSKAROVKINI FINI MAFINI: Uživajte u jednostavnoj i slatkoj poslastici u čast slavne glumice Ketrin Hepbern
OSKAROVKA Ketrin Hepbern imala je karijeru dugu 60 godina, a Američki filmski institut ju je proglasio najvećom zvezdom zlatnog doba Holivuda. Njen životni moto je bio: Nikad ne odustaj. Budi ono što jesi. Ne stavljajte previše brašna u kolače.
Ovako je ona pravila mafine.
- šolja kakaoa ili dve table čokolade za kuvanje
- 1/2 šolje neslanog putera
- 1 šolja šećera
- 2 jaja
- 1/4 šolje brašna
- 1 kašičica vanile
- prstohvat soli
- 1 šolja krupno seckanih oraha
Uputstvo:
Otopite puter sa kakaom ili čokoladom zajedno u šerpi na srednje niskoj temperaturi, neprestano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine. Uklonite sa vatre i umešajte šećer. Umutite jaja sa kesicom vanilinog šećera. Umešajte brašno, so i orahe. Sve sjedinite i sipajte u pleh dobro namazan maslacem. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada se kolač potpuno ohladi isecite ga na kockice. Koristite oštar nož i lopaticu kako bi lakše izvadili kolač iz pleha.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
TURSKA DRHTI PRED PRETNjOM IZRAELA: Izbija treći svetski rat? (VIDEO)
MINISTAR odbrane Turske, Jašar Guler, izjavio je da Izrael može da napadne Tursku, čime je podržao ranije izjave predsednika Erdogana, koji je Izrael opisao kao direktnu pretnju za zemlju.
14. 11. 2024. u 17:17
"GLAVNA TEMA JE DA LI ĆE MOSKVA BITI GAĐANA" Veliko upozorenje Vučića: Svet se kreće po ivici ambisa!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle govora na Samitu KOP29 u Azerbejdžanu.
12. 11. 2024. u 12:33
ČITULjA KOSTIĆU OD DECE: "Živiš kroz nas - nastavljamo s ponosom"
MIODRAG Kostić, osnivač i predsednik MK Grupe, preminuo je u sredu ujutru.
14. 11. 2024. u 12:46
Komentari (0)