SULTANOVE SARME: Jednostavna i brza poslastica za sve ljubitelje slatkiša (RECEPT)
SLATKIŠ kojim ćete oduševiti svoje najmilije
Iako bi svako u prvom trenutku pomislio da je reč o slavnom obroku, ovoga puta radi se o jednostavnom i brzom receptu za slatkiš koji ćete obožavati.
Sultanove sarme - sastojci:
100g kokosa
malo maslaca za podmazivanje pleh
1l mleka
120g brašna
100-120g šećera
3 kašike kakao praha,
1 vanilin šećer,
2 kašike gustina,
60g maslaca,
200ml slatke pavlake
Kako se prave Sultanove sarme:
Podmazani pleh sa puterom, pospite celom duižinom mlevenim kokosom. U malo mleka dodate brašno, kakao, šećer, vanilin šećer i gustin. Sve sjedinite. Ostatak mleka stavite da provri, pa u njega sipate sve što ste sjedinili uz stalno mešanje dok ne bude gotovo. U vreo fil dodate puter/margarin.
Vreo fil sipate preko kokosa. Ostavite da se hladi prvo na sobnoj temperaturi pa u frizideru. Kada se ohladi, umutite slatku pavlaku, nafilujete, zatim sečete na trake, širine po želji, pa urolate.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LENjA ČOKOLADNA TORTA: Brza i laka, a potrebna su samo tri sastojka (FOTO)
04. 02. 2023. u 21:30
Kolač koji se NE PEČE i ima samo jednu manu - mora da odstoji
02. 02. 2023. u 18:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (1)