TOČAK TORTA: Čudo od jednog jajeta (RECEPT)
Torta vrhunskog ukusa, koja se topi u ustima.
Iz Bakine kuhinje stiže recept koji će svima poslužiti kada im treba brza slatka poslastica.
Točak torta - sastojci:
1 jaje
100 gr šećera
1 vanilin šećer
150 ml mleka
50 ml ulja
4 kašike džema
230 gr brašna
1 prašak za pecivo
Za nadev:
1 l mleka
4 kašike šećera + 1 kašika prah šećera
1 kašika ekstrata od vaile
4 puding od vanile
200 gr maslaca
100 gr pečenih oraha seckanih
Kako se pravi točak torta:
Prvo pravimo fil:
U mleko stavimo šećer i vanilu pa zakuvamo puding. Pokrijemo folijom da se potpuno ohladi, Umutimo maslac sa 1 kašikom prah šećera pa sjedinimo sa ohladjenim pudingom. Dodamo pola pečenih seckani oraha
Kora:
U činiju umutimo mikserom jaje sa šećerom dodamo vanilu, mleko, ulje, džem, brašno sa praškom za pećenje i izmešamo.
Razlijemo u veliko pleh koji smo obložili pek papirom, Pečemo na 200 stepeni C oko Prohladimo. Isečemo na tri trake. Svaku traku filujemo nadevom i uvijemo , Sledeću opet premažemo i nastavimo navijati u krug .
Premažemo ostatkom fila i pospemo ostatkom pečenih oraha. lešnika ili neslanih kikirikija. Ostavite jedan dan u frižideru da upije.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LENjA ČOKOLADNA TORTA: Brza i laka, a potrebna su samo tri sastojka (FOTO)
04. 02. 2023. u 21:30
MALO DRUGAČIJE PALAČINKE: Četiri fila koje verovatno niste probali
04. 02. 2023. u 09:00
PUDING OD BANANE: Brza i jednostavna priprema kremaste poslastice (RECEPT)
05. 02. 2023. u 21:00
VALERIJ ZALUŽNI DAO PROGNOZU: Evo kada će ruska vojska da probije ukrajinski front
NOVI tehnološki napredak tokom ratnog vremena sprečiće ozbiljnije probijanje fronta duž ukrajinsko-ruske granice do oko 2027. godine, izjavio je Valerij Zalužni, bivši vrhovni komandant Ukrajine i sadašnji ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu, za „Ukrajinsku pravdu“ u intervjuu objavljenom 23. novembra.
23. 11. 2024. u 18:55
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)