ZDRAVLJE U ČAŠI: Tri smutija - prave vitaminske bombe, a ne zna se koji je ukusniji

Новости онлине

06. 02. 2023. u 18:00

NEĆETE znati za koji od ova tri smutija da se odlučite

ЗДРАВЉЕ У ЧАШИ: Три смутија - праве витаминске бомбе, а не зна се који је укуснији

Foto: Profimedia

Kada poželite nešto ukusno, zdravo, ali i sito, smutiji su pravi izbor za vas. Ipak, da bi vam malo otežali odluku, dajemo vam čak tri preukusna izbora:

Smuti od manga i cimeta

SASTOJCI:

šolja i po iseckanog manga
pola šolje mleka
kašičica cimeta
pola šolje leda
četvrt šolje grčkog jogurta
kašika meda

PRIPREMA:

U blender staviti mango, pa dodati mleko, jogurt, cimet, led i med. Miksati minut da se dobije napitak, pa sipati u čaše i odmah poslužiti.

Smuti od avokada i kivija

SASTOJCI:

zreli avokado
veća banana
dva kivija
sok od limete
šolja i po bademovog mleka
malo leda
kašika meda

PRIPREMA:

Avokado, bananu i kivi očistiti i staviti u blender. Dodati bademovo mleko, med, led i sveže ceđeni sok limete, pa dobro izmiksati. Sipati u čaše i odmah poslužiti.

Smuti od jabuke i lešnika

SASTOJCI:

dve jabuke
zrela banana
šaka pečenih lešnika
šolja bademovog mleka
sok od limete
manji kivi
kašika meda

PRIPREMA:

U blender staviti jabuke, bananu, lešnike, mleko, sok od limete, kivi i med. Miksati minut-dva, sipati u čaše i odmah poslužiti.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca