SAVRŠENI MAFINI SA ČOKOLADOM I VIŠNJAMA: U našoj kući se prave svaka četiri dana
Belanca umutite u čvrst sneg. Posebno mikserom umutite žumanca i šećer, u to stavite vanilin šećer i cimet, a zatim jogurt i ulje.
Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve umutite, pa u dobijenu smesu kašikom dodajte umućena belanca i pažljivo sjedinite. U kalupe za mafine, koje ste prethodno premazali uljem ili puterom, sipajte testo do vrha, u svaki kalup ubacite 5-6 višanja i pospite čokoladnim mrvicama ili čokoladom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, oko pola sata. Kada se mafini malo ohlade, pospite šećer u prahu i poslužite.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 120 g belog šećera
- 60 g žutog šećera
- 160 g belog brašna
- 100 ml jogurta
- 100 ml ulja
- kašičica vanilin
- šećera
- kašičica cimeta
- puna kašičica praška za pecivo
- 200 g višanja
- čokolada ili čokoladne mrvice
- šećer u prahu za posipanje
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
KANDIDAT ZA RUMUNSKOG PREDSEDNIKA ĐORĐESKU: Ukrajina je izmišljena država, biće podeljena sto posto
KANDIDAT za predsednika Rumunije Kalin Đorđesku izjavio je da je Ukrajina „izmišljena država“ koju će podeliti susedi.
30. 01. 2025. u 13:44
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
RASKID POSLE SMRTI PRIJATELjA: Poslednje pojavljivanje Dačićevog sina sa devojkom
NAKON toga Milica se uglavnom sama pojavljivala na raznim događajima, kad je i počelo da se šuška da je njihovoj ljubavi došao kraj, jer ranije nikada nije bio slučaj da se pevačica pojavi sama na javnom mestu.
29. 01. 2025. u 18:41
Komentari (0)