JEDNOSTAVNA, A SAVRŠENA: Salata od tunjevine i pasulja
Brzo se sprema, predivnog je ukusa i uz nju vam ništa više ne treba.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 konzerve od po 170 g tunjevine
- 400 g crvenog pasulja
- 1 limun
- maslinovo ulje
- pasta 150 gr
- so
- crni biber
- peršun
- 1 ½ glavica crvenog luka
- rukola, veza
- malo čerija za dekoraciju
Priprema:
Pasulj skuvajte, pri kraju kuvanja dodajte soli. Ocedite i ohladite pasulj ili jednostavno koristite pasulj iz konzerve. Skuvajte pastu. Crveni luk sitno iseckajte. U dublju posudu stavite oceđeni pasulj, dodajte tunjevinu, iseckan luk, sok od jednog limuna, maslinovo ulje i začine po ukusu. Sve dobro promešajte, ubacite rukolu, servirajte i dekorišite
crvenim lukom isečenim na krupne režnjeve i sitno seckanim peršunovim listom i čerijem.
(danas)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA SA PILETINOM I ANANASOM: Spoj ukusa koji ostavlja bez teksta
06. 03. 2025. u 13:30Jovana Vasić

KREMASTA I PIKANTNA: Vlaška salata, odličan prilog jelima od mesa
27. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

SALATA OD KROMPIRA SA PRELIVOM OD SENFA: Kremasta, sočna i hranljiva, idealna za večeru ili kao prilog uz glavno jelo
19. 02. 2025. u 15:46Jovana Vasić

RUSI SE SPREMAJU ZA VELIKU OFANZIVU: Napašće duž cele linije fronta od 1.000 km, evo koliko će akcija trajati
RUSKE trupe pripremaju se za novu ofanzivu u narednim nedeljama kako bi pojačale pritisak na Ukrajinu i ojačale poziciju Kremlja u eventualnim pregovorima o prekidu vatre. Prema tvrdnjama agencije AP, analitičari smatraju da bi nova ofanziva mogla da traje od šest do devet meseci.
29. 03. 2025. u 18:11

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

METAK U ČELU, NAĐEN MRTAV U ŽBUNjU: Šta znače zlokobne tetovaže i broj "187" pljačkaša iz Splita (FOTO)
IZ DRŽAVNOG tužilaštva kažu kako je razbojnik preminuo od zadobijenih povreda, a fatalan je bio metak u glavu. I dalje nije poznato da li ga je pogodila policajka ili je presudio sam sebi.
29. 03. 2025. u 18:08
Komentari (0)