VITAMINSKA SALATA: Zdrava i ukusna, a pravi se za 10 minuta
Vitaminska salata koja se pravi za samo deset minuta osvežiće vas i daće vam energiju.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 cvekla, narendana
- 2 šargarepe, narendane
- 1 veza rotkvice, isečene na kriške
- 400 g zelenog kupusa, tanko iseckanog
- 400 g zelene salate, tanko iseckane
- 2 kašike mirođije, iseckane
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 2 kašike seckanih maslina bez koštica
- so, biber, maslinovo ulje i limunov sok po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili ovu salatu prvo oljuštite cveklu. Zatim narendajte šargarepu i cveklu. Kupus, zelenu salatu i mirođiju sitno iseckajte.
Isecite beli luk vrlo sitno, a rotkvice i masline isecite na kriške. Dodajte sve u činiju i prelijte maslinovim uljem, limunovim sokom i solju i biberom po ukusu. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA SA PILETINOM I ANANASOM: Spoj ukusa koji ostavlja bez teksta
06. 03. 2025. u 13:30Jovana Vasić

KREMASTA I PIKANTNA: Vlaška salata, odličan prilog jelima od mesa
27. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ŠARENA SALATA SA PROKELjOM I JABUKAMA: Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
25. 02. 2025. u 14:00Jovana Vasić

POGOĐENA KLjUČNA TAČKA ZA TRANZIT GASA U EU: Velika eksplozija i požar u Sudži, sumnja se na ukrajinski napad (VIDEO)
VELIKI požar izbio je u petak rano ujutru na gasnoj merno-regulacionoj stanici Sudža u ruskoj Kurskoj oblasti, ključnoj tački za tranzit ruskog gasa ka Evropskoj uniji, prema izveštajima ruskih medija.
21. 03. 2025. u 08:03

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

DOBILA DETE SA TINEJDžEROM: Islandska ministarka podnela ostavku zbog afere
BIVŠOJ ministrarki preti potencijalna zatvorska kazna zato što je na Islandu ilegalno imati seksualne odnose sa osobom mlađom od 18 godina ako ste njihov učitelj ili mentor.
21. 03. 2025. u 18:31
Komentari (0)