OKREPLJUJE I DUŠU I TELO: Zdrava čorba od povrća i žalfije

Jovana Vasić

25. 01. 2025. u 11:00

Malo drugačija čorba koja miriše na zdravo. Možete je praviti s piletinom, a sasvim je dobra i u varijanti s povrćem.

ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 šolja graška
  • 1 šolja boranije
  • 1 šolja šargarepe
  • 1 šolja tikvice
  • 1/2 šolja celera
  • 1 krompir isečen na kockice
  • 1/4 šolja pasulja (iz konzerve)
  • 1/4 crnog luka
  • 1 kašićica sušene crvene paprike
  • 3 sitno isečena čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 5 kašika sitno sečene sveže žalfije (kadulje)
  • 3 listova svežeg bosiljka
  • 1 l bujona od povrća (kocka)
  • so, biber

Priprema: 

Prodinstati žalfiju veoma lako na maslinovom ulju, tek nekoliko minuta i skloniti je sa strane. U istoj posudi prodinstati beli luk dok ne omekša. Dodati (ako želite belo meso) luk, grašak, šargarepu, boraniju, tikvice, krompir, pasulj, celer. Dinstati na tihoj vatri 5-10 minuta dok povrće malo ne omekša. Dodati supu od kocke ili vodu i kuvati 15 minuta.
Dodati so, biber. Vratiti žalfiju na kraju, dodati bosiljak.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV KRAJ AUSTRALIJAN OPENA! Ovakvo finale Janik Siner - Aleksander Zverev je malo ko očekivao