RECEPT ZA SALATU OD KISELOG KUPUSA: Dva sastojka joj daju poseban ukus

Jovana Vasić

11. 01. 2025. u 13:00

Salata od kiselog kupusa se lako pravi, a odlično se slaže uz mnoga jela. Beli luk i lovor daju ovoj salati poseban ukus.

РЕЦЕПТ ЗА САЛАТУ ОД КИСЕЛОГ КУПУСА: Два састојка јој дају посебан укус

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • srednja glava kiselog kupusa
  • 10 zrna crnog bibera
  • par listova lovora
  • 2 glavice belog luka
  • oko 150 ml ulja

Priprema:

Glavicu kiselog kupusa isecite na rezance i isperite ukoliko je kupus previše slan. Stavite u dublju šerpu, nalijte vodom da ogrezne, stavite biber i lovorov list, pa ostavite da se kuva desetak minuta na umerenoj vatri.

Kada kupus omekša, procedite ga i ostavite sa strane da se ohladi. Beli luk sitno iseckajte, dodajte u kupus i ulje, pa sve dobro izmešajte.

Gotovu salatu držite u frižideru do služenja.

(informer)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DEVETA TITULA MORA DA PRIČEKA: Roni OSaliven se povukao sa turnira u Londonu