BELOLUČANE PAPRIKE: Najukusnija salata koja ide uz sva jela

Novosti online

15. 12. 2024. u 20:00

Salata od crvenih paprika sa belim lukom jedna je od glavnih na jesenjoj i zimskoj trpezi, a mi vam donosimo starinski recept na način kako su ih naše bake spremale.

БЕЛОЛУЧАНЕ ПАПРИКЕ: Најукуснија салата која иде уз сва јела

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 10 svežih paprika
  • 1 glavica belog luka
  • 1 kašika iseckanog peršunovog lista
  • 1 kašike ulja
  • 3 kašike sirćeta
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Paprike oprati, obrisati papirnim ubrusom, poređati u pleh i ispeći u rerni da omekšaju. Pokriti ih krpom i ostaviti da se tako ohlade. Oljuštiti ih, očistiti od peteljki i semenki. Poređati ih u činiju (možete ih iseckati), preliti mešavinom koju ste napravili od ulja, sirćeta, soli i sitno iseckanog belog luka. Izmešati i posuti peršunom.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ TAJ TROFEJ NIKADA NIJE OSVOJIO, FEDERER ČAK 13 PUTA: Ovaj put priznanje otišlo u ruke Novakovog prijatelja (VIDEO)