IDEALNA I ZA SLAVSKU TRPEZU: Posna salata sa kikirikijem i paprikama, osvežavajuća i savršena i kao dodatak uz glavno jelo

Novosti online

11. 12. 2024. u 11:00

Ova posna salata je idealna za slavsku trpezu.

ИДЕАЛНА И ЗА СЛАВСКУ ТРПЕЗУ: Посна салата са кикирикијем и паприкама, освежавајућа и савршена и као додатак уз главно јело

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g kuvanog prosa
  • 450 g kikirikija
  • 2 šargarepe, iseckane na trake
  • sok od 1 limuna
  • so i biber, po ukusu
  • 1 crvena paprika, isečena na trakice
  • 1 zelena paprika, isečena na trakice
  • 60 g svežeg peršuna

Priprema:

Kako biste napravili ovu salatu, pomešajte u činiji za serviranje proso, kikiriki, šargarepe, paprike i sveži peršun. Prelijte sokom od limuna, pa začinite po želji. Dobro promešajte salatu, kako bi se svi sastojci sjedinili. Nakon toga je stavite u frižider na barem pola sata i potom servirajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KONKURS ZA MALE DOMAĆE PROIZVOĐAČE: Mercator-S vas poziva da postanete deo brenda „ukusi moga kraja“