POSNA KREM ČORBA: Zdrava i jednostavna za pripremu

Novosti online

03. 12. 2024. u 11:00

U toku je post, pa je idealno vreme za jednu posnu čorbicu.

ПОСНА КРЕМ ЧОРБА: Здрава и једноставна за припрему

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 veća struka praziluka
  • 2 veće glavice crnog luka
  • korena celera 300 g
  • paškanata 200 g
  • šargarepe 500 g
  • tikvica 500 g
  • graška 450 g
  • komadića soje 100 g
  • 500 g fileta somovine
  • obarenog pirinča 100 g
  • palmine masti 3 kašike
  • peršunovo i celerovo lišće po ukusu
  • lovor po ukusu
  • 2 povrtne kocke za supu
  • so, biber, začini po ukusu
  • 1 limun

Priprema:

Povrće očistiti i iseći na komade. U šerpu staviti luk, praziluk, celer, paškanat, 300 g šargarepe i tikvice, naliti sa 1 l vode i kuvati 30 min. da povrće omekša. Za to vreme staviti 1 l vode da provri sa vegetom i u njoj kratko kuvati komadiće soje.

Filete somovine iseckati na male kockice i na 3 kašike palmine masti staviti da se proprže. Pred kraj u somovinu dodati i oceđene kockice soje. Vodu ne bacati, ostaviti je.

Skuvano povrće izmiksirati u blenderu ili sa štapnim mikserom, pa dodati 200 g šargarepe iseckane na male kockice, grašak, kocke za supu, začine po ukusu i peršunovo i celerovo lišće, lorber, naliti sa vodom u kojoj se kuvala soja, pa poklopiti i kuvati još 30 minuta, povremeno mešajući.

Nakon toga dodati u pripremljenu soju i somovinu zajedno sa masnoćom, obareni pirinač, naliti sa 3 l vode i ostaviti da provri, još jedno 30 min. Na kraju u čorbu dodati sitno iseckan limun zajedno sa korom.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A DA UVEDEMO REPREZENTATIVNE PROZORE JEDNOM MESEČNO? Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić ima baš zanimljivu ideju