NEŠTO JAKO UKUSNO NA KAŠIKU: Čorbica sa spanaćem i pirinčem

Novosti online

10. 11. 2024. u 07:00

Umesto klasičnih kao što je pileća ili sa teletinom napravite sa spanaćem. On je pun vitamina i minerala koji nam pomažu kod raznih bolesti, pa je izuzetno zdrav za jelo.

НЕШТО ЈАКО УКУСНО НА КАШИКУ: Чорбица са спанаћем и пиринчем

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • spanać 300 g
  • krompir (isečen na kocke) 3
  • pirinač 1/2 šolje
  • crni luk (isečen na rebarca) 1 glavica
  • šargarepa (isečena na kockice ili kolutiće) 1
  • celer (isečen na kocke) 1 manji koren
  • so po ukusu
  • biber po ukusu 
  • začin c po ukusu
  • ulje 2 do 3 kašike

Priprema:

Na ulju malo propržiti luk, šargarepu i celer pa zatim dodati krompir i očišćen spanać. Ostaviti još da se uprži da spanać slegne, pa zatim naliti vodom malo više od litre. Kada počne da ključa dodati pirinač, posoliti, začiniti i ostaviti da se kuva da pirinač omekne. Prijatno!

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA U ALBANIJI! Šiptari i Ukrajinci zajedno vređali Srbe i Ruse (FOTO)