MORATE DA JE PROBATE: Kremasta salata sa jajima i sitnim belim sirom

Новости онлине

30. 10. 2024. u 07:00

Kremasta salata sa jajima i sitnim belim sirom idealna je za užinu ili glavni obrok, a možete da je jedete uz tostirani hleb.

МОРАТЕ ДА ЈЕ ПРОБАТЕ: Кремаста салата са јајима и ситним белим сиром

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 8 velikih jaja
  • 180 g sitnog belog sira
  • 2 kašičice senfa
  • 3 kašike sveže mirođije, seckane
  • 1,5 kašike svežeg vlašca seckanog
  • 1-2 kašike sitno isečenog crvenog luka
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/8 kašičice soli ili po ukusu
  • 1/4 kašičice crnog bibera ili po ukusu

Priprema:

Za salatu prvo pripremite tvrdo kuvana jaja. Stavite jaja u lonac sa hladnom vodom koja pokriva jaja oko centimetar iznad. Kada voda počne da ključa, isključite vatru, poklopite i ostavite da se kuvaju 11-12 minuta. Kada se ohlade, očistite jaja i nasecite ih. U međuvremenu izblendirajte sir, dok smesa ne postane kremasta. U posudi pomešajte sir, senf, mirođiju, vlašac, crveni luk, limunov sok, so i biber. Mešajte dok se ne sjedine. Umešajte u smesu jaja i servirajte. 

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DONEO KONAČNU ODLUKU: Mitrović otkrio gde nastavlja karijeru (VIDEO)