MORATE DA JE PROBATE: Kremasta salata sa jajima i sitnim belim sirom
Kremasta salata sa jajima i sitnim belim sirom idealna je za užinu ili glavni obrok, a možete da je jedete uz tostirani hleb.
Sastojci:
- 8 velikih jaja
- 180 g sitnog belog sira
- 2 kašičice senfa
- 3 kašike sveže mirođije, seckane
- 1,5 kašike svežeg vlašca seckanog
- 1-2 kašike sitno isečenog crvenog luka
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/8 kašičice soli ili po ukusu
- 1/4 kašičice crnog bibera ili po ukusu
Priprema:
Za salatu prvo pripremite tvrdo kuvana jaja. Stavite jaja u lonac sa hladnom vodom koja pokriva jaja oko centimetar iznad. Kada voda počne da ključa, isključite vatru, poklopite i ostavite da se kuvaju 11-12 minuta. Kada se ohlade, očistite jaja i nasecite ih. U međuvremenu izblendirajte sir, dok smesa ne postane kremasta. U posudi pomešajte sir, senf, mirođiju, vlašac, crveni luk, limunov sok, so i biber. Mešajte dok se ne sjedine. Umešajte u smesu jaja i servirajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJLEPŠA FRANCUSKA SALATA, KOJU STE IKADA PROBALI: Svi će vam tražiti ovaj recept
18. 10. 2024. u 15:04
SALATA OD KINOE: Osvežavajući i zdrav obrok sa povrćem i limunovim prelivom
04. 10. 2024. u 11:00
RAT U UKRAJINI: Zatvara se kotao kod Kurahova, ruske trupe su već u centru grada; Rusi napreduju na svim frontovima (VIDEO)
RAT u Ukrajini - 1001. dan.
20. 11. 2024. u 07:11 >> 02:19
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
STARO NARODNO VEROVANjE: Šta znači ako na Aranđelovdan padne sneg?
SRBI su godinama gledali na vreme za Aranđelovdan...
20. 11. 2024. u 17:33
Komentari (0)